Риболовлев буквално е отцепил йониския остров Скорпио от Гърция.

Риболовлев буквално е отцепил йониския остров Скорпио от Гърция.
Риболовлев буквално е отцепил йониския остров Скорпио от Гърция.

Слизането на Скорпио забранено в нарушение на законите

Руският магнат Дмитрий Риболовлев буквално е отцепил йониския остров Скорпио от Гърция. Легендарното парче земя край остров Лефкада е осеяно с огромни табели, които предупреждават, че плаването, плуването и стъпването на Скорпио е абсолютно забранено. За повече достоверност шамандури показват докъде могат да стигат корабите и яхтите около чудно красивото място.
Руснакът и острова на онансисТова е невиждано показване на гръцките закони, които разпореждат на всеки остров да има два безплатни плажа за обществено ползване, на който може да се пече всеки.
Само че Риболовлев е откупил престъплението си с достатъчно пари.

Той подарил линейки и училищни автобуси за кметството на Лефкада, пък и често организира различни благотворителни инициативи в полза на местните жители. Затова Скорпио остава непристъпно за екскурзианти и папараци.

Efekt 2

Преди години любопитни можели да надникнат поне към градините на острова от плажовете, на които пристигали цели тълпи, но след като негов собственик станал Риболовлев през 2013 година, практиката рязко спряла, разказва местна екскурзоводка. Продава го внучката на гръцкия магнат Онасис Атина, която живее в Бразилия.
Тя е съученичка на дъщерята на Риболовлев Екатерина.

Скорпио бе сцена на пищната й сватба миналата година.
От туристическите корабчета все още може да се види бялата сцена с феерични завеси, станала център на купона.остров Онансис

Брачната церемония се извърши от трима митрополити пред малко гости,но много блясък в църквата, построена от Аристотелис Онасис.

В нея той се венчава за Жаклин Кенеди, вдовицата на президента Джон Кенеди.
От морето могат да си видят още основното пристанище на Скорпио, където често седи закотвена яхната на Онасис „Кристина”, както и къщите на прислугата. От тези на собствениците се виждат само покривите. Огромни прожектори пък издават местоположението на игрището за тенис.
Като цяло обаче Скорпио остава напълно скрит, благодарение на щедростта на Дмитрий Риболовлев към местните власти.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.