Сбогом ЕС: Парламентът на Швейцария реши да оттегли молбата за членство в ЕС

Швеция


Сбогом ЕС: Парламентът на Швейцария реши да оттегли молбата за членство в ЕС
Швейцария ще оттегли заявлението си за присъединяване към ЕС, подадено още през 1992 година. Решението бе взето след гласуване в горната камара на парламента.

Повечето от депутатите на Съвета на кантоните на Швейцария гласуваха в подкрепа на оттеглянето на заявлението. Броят на депутатите, които се противопоставят на членството в ЕС е 27 срещу 13, които гласуваха за запазване на заявлението за присъединяване.

По този начин горната камара потвърди решението, взето по-рано от Националния съвет на Швейцария.

Efekt 2

Следва да се отбележи, че зад оттеглянето на заявлението стоят политически сили на Швейцария които държат на строгото спазване на принципа за неутралитет на държавата.

Както се вижда от едно скорошно проучване, 95% от населението подкрепя този принцип.
Ние от Blife.eu питаме ние кога така като Швейцария ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.