Семейството е основна градивна клетка на обществото!

Семейството е основна градивна клетка на обществото!


Семейството е основна градивна клетка на обществото!
Един забравен девиз, който ни звучи, като носталгичен рефрен от миналото!
Побързахме да станем демократи, да скъсаме с гадното минало, да забравим червената Епоха!
Дори не се замислихме, че като се юрнем към Демокрацията, можем да се възползваме от това, което имаме, а то не беше никак малко! Жадни за западни стоки, за западна валута, всички ние си продадохме душите за да пушим цигари “Кент”, да пием Уиски, да дъвчем дъвки “Турбо” и да смучем бомбони “Тик Так”!

Превърнахме се в зомбирана био маса, която е облечена с дънки и окована с кредити и борчове! Това обаче не е най-голямото ни постижение!

Ние успяхме, да забравим основни завети, на нашите деди. Ние се отрекохме от История, Род и Родина! Забравихме как са оцелели нашите предци, чрез семейството! Всички мъдрости, познания, умения , традиции и обичаи, са се предавали от баща на син, от майка на дъщеря! Не писанията, не молитвите и въстанията са ни спасили от стотиците години робия! Семейството и обществото от силни семейства са ни запазили във вековете!
А сега какво?

Efekt 2

Стари родове и роднини се изпокараха заради имоти! Злоба, завист, интрига, алчност и безверие обзеха душите ни! Голямата промоция следва- пропадна ни обществото! Липсата на морални ценности, ни направи свидливи, страхливи и алчни, все качества достойни за ергени! Спряхме да се женим, спряхме да създаваме деца и разтурихме семейството! Когато алчните консуматори измрът, обградени в своя лукс от вещи, може би ще разберем:
“Семейството е всичко, чрез него никой никога не умира!”
Сега се усеща, че сме съгрешили, когато някой падне в немощ, в болест или в беда! Разбираш, че няма кой да ти помогне, дори и за чашата с вода!

Чакаш помощ от Държава, която сам създаде и напълнил си с дебили!
Дали ще бъде късно и безвъзвратно стореното зло? Зависи от НАС самите! Никой не ни е виновен, че сме консуматорска и мързелива био маса!
Автор Светлозар Минов

Ние от Blife.eu  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.