Сензационен слух: Лидерът на “Ислямска държава” умрял от раните!

Сензационен слух: Лидерът на "Ислямска държава" умрял от раните!

Убити са и трима негови заместници – Аш Шишани, Ас Сури и Абу Карбали

Лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади е починал от раните си, предадоха „Нюздей247” и „Уикистрайк”. Както е известно, Багдади беше ранен при въздушните удари и е бил настанен в болница, съобщава „Билд”. Именно там той е починал от пораженията по тялото си. Новината била потвърдена и от самите терористи в иракския град Мосул.Въздушният удар беше осъществен на 11 октомври срещу автоколона на терористичната организация. Багдади е пътувал към Карбала за среща на джихадистите. Убити са и трима негови заместници – Аш Шишани, Ас Сури и Абу Карбали.
Унищожена е и сградата, в която е трябвало да се проведе срещата.

Слух за за смъртта на лидера на терористичната групировка Абу Бакр ал Багдади в края на април т.г. разпространиха и големите световни агенции, като се позоваха на иракската агенция Waradana.Тогава се твърдеше, че той е починал в ръцете на лекаря си в сирийския град Рака от раните си, получени при американски авиационен удар на 23 април.

Efekt 2

Тогава иракски агенции обявиха, новият лидер на ИД е Абдуррахман Мустафа Ал Шейхлар, наричан Абу Ала ал Афри. Съветникът на иракското правителство д-р Хишам ал Хашими потвърди това. Той дори уточни пред Newsweek, че Ал Афри е бивш учител по физика.Впоследствие обаче се оказа, че нито ал Багдади е умрял, нито “Ислямска държава” е сменяла главатаря си.
Източник: blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu ще коментираме, че все повече щети ще търпи ИД !
Нима това не и мисията на Русия в Сирия да прочисти региона ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator