Системата ни убива или мозъците ни промива!

Системата ни убива или мозъците ни промива!


Системата!
За вълците, хората и помиярите!
Преди хиляди години на нашета планета не имало кучета!
Хората са живеели в малки племенни общности и са ловували за да преживяват, но хората също са били обект на лов от вълците!
И хората и вълците са ловували на групи-организирано и са прилагали различни тактики,както за по-добра ефективност на ловът,така и за оптимална защита на групата им!

Та както при хората,така и при вълците винаги е имало индивиди, които не са се вписвали по една или друга причина към вкусовете на алфа водачът на самата група!
Тези индивиди са били прогонвани или изолирани от глутницата, така тяхното оцеляване е било под въпрос!
Както казва Цветан Цветанов „ние ги изваждаме от обществото“!
Когато хората нощем след добър улов са пекли месо около огънят, миризмата е привличала вълчите глутници, които зорко са дебнели в мракът!

Тук бих добавил,че ГЛАДЪТ е по-силен от всичко!
Един ден, един от прокудените вълци, събрал смелост и се приближил към хората,но той показал смиреност,подмазвайки се на хората-въртял опашка и се опитвал да ги умилостиви и да си изпроси някой кокал!
Така и станало,подхвърляли му по някой кокал.

Efekt 2

И така всеки ден!
Така този вълк вече не мислил за кръвожадни борби с близките си за парче от плячката,той бил сигурен,че има кой да му даде кокал всеки ден само и само той трябва да им е верен!
Ето как едно същество предава видът си, предава природата си, предава гените си!
Тук вече се намесва еволюцията и от кръвожадният вълк се превръща в едно послушно подмазващо и готово на всичко създание – помияр!

Водещото при помиярът вече е как да се хареса на господарят си, как да му угоди и според потребностите на новото семейство те са еволюирали в кучета – кучета пазачи, кучета забавляващи децата на господарите си или в кучета, които дърпат товара им затова има и толкова много породи кучета в днешните времена използвани за различни цели.
Едни от най-последните създадени породи са за борби със себеподобните си. Та желанията и потребностите променят видът му – нарича се адаптиране! Каква ли е била еволюцията при другото племе – при хората, в какво са се превърнали днес и техните нужди и потребности, какви са, този въпрос ще го оставя на Вас!

Днес в условия на икономическо робство адаптацията на робът и апатията го погубва, погубва видът ни на доминиращ вид!
Превърнахме се в помияри, които чакат трохите на социалната система ! Системата ни убива или мозъците ни промива, но едно е ясно, че загубихме човешкото в човека!

Време да покажем малко зъби ! 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.