Срам – не срам така си отива моята година

Срам - не срам така си отива моята година


Когато спомените ни са по-хубави от мечтите !

Лягаме си бедни, ставаме по-бедни и коледният дух така ни е обладал, че ми е срам! Какво да се прави срам – не срам ще се помолим не за берекет, а за вересия в местната бакалия!

Но нали сме всички в немотия и тази вересия не е срам, а битова несгода за мен и за народа ! Магията на Коледа е някак си различна – нямаме суджуци, баници и баклави на софрата, а сармите – лозов лист с малко орис, но имаме банани и портокали ! Десет години с обещания не се живее, но едно е ясно, че вече бял ден за нас не ще да има доказаха се и тия и уния!

Efekt 2

Когато седнем на трапезата и сипем по едно на второто си спомняме какво е било! Когато спомените ни са по-хубави от мечтите не ми ги хвалете тези политици ! Ние си спомняме мазите с бъчвите с вино и суджуците – как сме клали прасета, как сме имали мезета, а децата ни какво ще си спомнят кажете? Те нямаха детство, а настоящето е падение на една нация, какво ще си спомнят децата ни за нас кажете?

Каква диря оставихме в историята на страната – слаби ли сме, бедни ли, че сме болни и прости ли, какви сме ние в очите на децата си – страхливи и бедни като църковни мишки?

Да направя вересия вече не ме срам, но поне малко срама да имахме пред децата, които утре няма да са наши, а ще слугуват нейде по света на други народи и политици и ще отлетя от нас като птици ! А ние пак тук срам – не срам ще трупаме вересия в местната аптека и в селската бакалия !
Така си отива моята година, а бойният дух ми нашепва в ухото, че съм станал мишка и гадина!

Не знам за Вас ама на мен много ми писна !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.