Топ скандал ! Швеция: Изборът на корумпираната Габриел е удар срещу легитимността на ЕС

Топ скандал ! Швеция: Изборът на корумпираната Габриел е удар срещу легитимността на ЕС


След като Естония, която е най-дигиталната държава в ЕС и нейната евродепутатка Калас – докладчик на Европарламента в ресора, постави под съмнение разбирането на българския кандидат Мария Габриел в областта, Швеция пък смята, че липсата на дискусия за случая на корупция, в който българския сайт Биволъ и най-влиятелния брюкселски сайт Politico.eu уличиха нашата номинация, са проблем, който поставя под съмнение легитимността на ЕС и неговите институции. За това пише в обстойна статия DT.se като цитира депутати и известни журналисти от северната държава.

Напомняме, че в неделя тя бе обвинена от заместник-председателя на ГЕРБ Цветанов, че корумпира българския президент Радев.

Изданието напомня случая с общинското жилище, дадено на 4 пъти по-нисък наем на Габриел като „крайно нуждаеща се”, което тя не е декларирала в нарушение на бг и еврозаконите и дори е излъгала, че не ползва от 2011 г., което обаче е правила до май тази година.

Efekt 2

„В ЕП изглеждаше, сякаш депутатите не се интересуват дали тя е корумпирана или не, явно корупцията считат за домашна работа на държавите.
Тя сигурно ще мине като кандидатура, защото България има право на свой комисар.
Но фактът, че ЕП не й поиска сметка по време на изслушването, оставя на смелостта на отделни депутати да гласуват срещу тази номинация идната седмица.
Всичко това ще създаде лоша атмосфера и е ясно, че докато ЕС не държи на ясната отчетност, ще има продължаващ проблем със своята легитимност в очите на хората”.
Източник: 19min.bg

Ние от Blife.eu питаме дали, ако си политик е задължително да си лъжец и да си корумпиран ? Практика ли е политици, които повече от десет години не са живели в България трайно и не са били сред хората да заемат длъжности свързани с Българи и то в чужбина?
Къде е патриотизмът и родолюбието в хората, които са избрали личният си егоизъм пред роднини и родина?
Тези хора ще защитават интересите на България и моите ли – ПАЗИ БОЖЕ !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.