ТРЕВОГА!”Ислямска държава” давала 50 000 долара за главата на Динко от Ямбол

"Ислямска държава" давала 50 000 долара за главата на Динко от Ямбол
“Ислямска държава” давала 50 000 долара за главата на Динко от Ямбол

Ямболският ловец на бежанци Динко Вълев, прочул се като душманин на арабски емигранти, влизащи незаконно в България през границата с Турция, е обявен за един от заклетите врагове на терористичната групировка “Ислямска държава”. Това разкри служител в аналитичния отдел на ДАНС, който отговаря за събирането на информация от забранени сайтове, финансирани от терористите на ИДИЛ, пише “Уикенд”.

Според думите му Динко Вълев е попаднал в списък от над 1000 души, за които терористите от “Ислямска държава” са готови да дадат награда, ако бъдат ликвидирани, а покушението срещу тях – филмирано и доказано.

“Куриозното е, че Динко е единственият българин, който е цел на групировката. Наградата за главата му е 50 000 долара. Информация за него се е поящвила в няколко ислямистки интернет сайтове, за които има недвусмислени данни, че са финансирани от терористите от ИДИЛ”, признава служителят в ДАНС.

Efekt 2

В обявата на “Ислямска държава” се казва, че Динко е предводител на паравоенен отряд, действащ на българо-турската граница, в който членуват десетки мъже.
Източник:nakratko.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.