ТРЕВОГА ! Да спасим Васил Левски

ТРЕВОГА ! Да спасим Васил Левски

Да спасим Васил Левски
Посегнаха и на Васил Левски от министерството на образуванието !
В учебниците за трети клас !

Според сегашното правителство авторите на учебниците решили да не „обременяват“ детското съзнание с фактите около смъртта на Апостола и да напишат нова история на България.
Според новите учебници за трети клас Васил Левски не е бил арестуван от Турската потеря, не се споменава и дума за Поп Кръстю, който го е предал на Турците и няма ги обстоятелствата по обесването му както и липсват подробности за него кой е Левски и какво е правил, защо е преследван и за какво и от кого !
Историята на най-светлият образ на Българското Освобождение е напълно променена !
Нова е историята за Васил Левски, която ще научат децата ни и внуците ни :

7-8
„Полицията заловила Апостола. Съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“!
Така нашето правителство изтрива образа на Васил Левски от бъдещата народна памет !
Авторите на учебника услужливо спестяват да споменат за живота на Дякона как се е укривал и от кого и срещу кого се е борил и кой го е заловил, кой го е предал, как са го заловили, кой го е осъдил и за какво! Дори се премълчава, че е бил обесен!
Скъпи родители, майки, бащи, дядовци и баби, ние всички заедно трябва да се вдигнем и да защитим Васил Левски, защото не става дума за нехайство или небрежност, а тук е напълно целенасочено заличаване на ценностите на героите ни и нацията ни! Обезличават ни не само като минало, но заличават и бъдещето ни, защото именно децата ни са нашето бъдеще !

Efekt 2

Щом заличат Васил Левски какво можем да кажем за останалите ни възрожденци и за всичко, което е съхранило като народ?
Ще позволим ли това ?
До кога ще търпим да ни мачкат, тъпчат и да се гаврят с нашата история, чест и достойнство ?
И ако днес думите на дякона „Времето е в нас и ние сме във времето ” то ние защо позволяваме да извадят образа на Васил Левски от времето на Турското робство и да го заличат за вечни времена !

Кой е Левски ли? Ние от Blife.eu Ви казваме, че Левски е най-яркият символ на Българският дух и борбата за свобода на нашият народ от времето на турското робство, превърнал се в най-вдъхновяващата личност за борба дори Ернесто Че Гевара е имал снимка на Васил Левски! А нашите деца няма да знаят за него, ще позволим ли това ?

Днес правителството ни лицемерно поднася венци а какво ли си мислят в продажните си глави ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.