Турски дипломат се държи като делиорманска мутра

Турски дипломат се държи като делиорманска мутра


Турски дипломат ни брои за рая

Тарикатът от посолството на Анкара паркира като мутра в мол „Парадайз“!
Турски дипломат явно още ни има за рая, след като си позволи да паркира върху инвалидно място в столичен мол.

Тарикатът с имунитет от посолството на Анкара се показа като мутра в страната, която го приела и му е предоставила извънмерни привилегии като чужд гражданин. Синът на Маги Халваджиян – Бедрос, публикува унизителните за един дипломат снимки във фейсбук профила си. Бебо, като е известен сред приятелите си, е изловил нахалника да заема мястото на трудно подвижен българин в мол „Парадайз“.

Efekt 2

Както се вижда от снимката обаче, луксозният мерцедес няма стикер, че се управлява от човек с двигателни проблеми.

222a
Регистрационните номера на дипломатическите автомобили в България започват с буквата „С“, след което следва комбинация от четири цифри. Първите две цифри са код за страната, която представлява водачът на дипломатическия автомобил. Малките цифри в долния десен ъгъл означават годината, до която е валиден номерът. Номер 05 отговаря на Турция.

wwwwww
Само преди тир седмици, на 23 февруари, Турция изгони българския консул в Истанбул Зорница Петрова Апостолова, съобщи вестник „Хюриет”. По този начин Анкара реагира на решението на София да обяви за персона нон-грата турския консул в Бургас. Тогава българското Външно министерство изпрати дипломатическа нота на турските си колеги, в която настоя турският консул в Бургас Угур Емироглу да бъде отзован заради включване в дейности в религиозната сфера, въпреки че задачата му е да работи по социални въпроси.

България смята, че Емироглу е упражнявал натиск върху малцинство, за да разшири подкрепата за бившия лидер на ДПС Лютви Местан. След като София не се е съгласила да отстъпи от първоначалната си позиция въпреки отхвърлените от Анкара обвинения, Турция отговори с обявяване на консула Зорница Апостолова за персона нон грата.

Ситуацията предизвита нарастващ разрив между Анкара и София, коментира „Хюриет” като турският вестник свързва дипломатическото напрежение с близостта на България с Русия. Медията отбелязва в публикацията, че България, въпреки че е член на ЕС и НАТО, поддържа тесни връзки с Русия.

Източник:big5.bg

Ние от Blife.eu благодарим на колегите от big5.bg за този материал както обичаме да казваме истината трябва да бъде чута !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.