ТУРЦИЯ ПРАВИ ОПИТ ДА ОВЛАДЕЕ НАПЪЛНО ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО, КАТО РЕЗИДЕНТУРА В БЪЛГАРИЯ.

ТУРЦИЯ ПРАВИ ОПИТ ДА ОВЛАДЕЕ НАПЪЛНО ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО, КАТО РЕЗИДЕНТУРА В БЪЛГАРИЯ.

На 25 януари на конференция за избор на нови органи на Главното мюфтийство в България, турските тайни служби ще направят опит напълно да го овладеят и подчинят, като своя шпионска резидентура в България.

В продължение на 5 години се подменят джамийските настоятелства и районни мюфтии, чрез влияние на турските посланици и консули в Бългапия. Сегашният главен мюфтия Мустафа Хаджъ е спорен избор, който все още се обжалва от другият кандидат Недим Генджев.

Efekt 2

Като главен мюфтия Мустафа Хаджъ беше въдворен благодарение на влиянието на партия Герб и Бойко Борисов, по молба на уж приятелски настроения турски президент Реджеп Ердоган, чрез грубо влияние върху българското правосъдие.

Стратегическа слабост на първото правителство на Борисовия Герб, позволи покрай този акт на вмешателство на Турция в религиозните дела на Главно и районите мюфтийства и обновяване с контролирани от турските тайни служби лица в джамийски настоятелства. Сега след предупреждението на Ахмед Доган, че ислямистка и неосманискта Турция, открито се стреми да овладее контрола върху ДПС и Главно Мюфтийство и да влияе осезаемо на държавността в България.

На ход е правителство, спец служби, политически и граждански организации, премиер и президент и целия български народ ,за да се отрази надвисналата над страната ни заплаха от югоизток .

Източник:podoko.eu

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.