Хората вярват повече на Николай Бареков отколкото на Бойко Борисов

Хората вярват на Бареков повече от Борисов

Николай Бареков спечели в словесна битка с Бойко Борисов. 

20,8% срещу 19,9% е съотношението на българите, които са заявили, че категорично и безрезервно вярват на лидера на движението „България без цензура“, срещи тези, които подкрепят бившия премиер.

42,5 % не вярват на нито един от двамата, а 16,7% не могат да преценят добре. Това показа проучва на  „Сова Харис“, което бе направено в период от няколко дни – 21-27 ноември. В анкетата са взели участие 1000 пълнолетни граждани на България, съобщи за BNews социологът Васил Тончев.

Efekt 2

В сряда стана ясно, че рейтинга на Николай Бареков почти е достигнал този на Бойко Борисов.

Лидерът на „България без цензура” допълни, че според него това се дължи най-вече на скандалните разкрития, които е направил срещи Бойко и Плевнелиев за техните офшорни фирми. Николай Бареков добави, че няма да спира да ги разобличава, както и Цветелина Бориславова.

Почто 70% от гражданите на България изцяло одобряват провеждането на така наречената операция “Чисти ръце” в държавата ни, като нейната цел е да бъде обхванат политическия елит на страната.

Едва малко над 6% смятат, че това не е необходимо, а именно да се прави чистка на  корумпираните политици.

В тази връзка не бе пропусната и офшорната тема, като 71,5% от българите са на мнение, че президентът ни Росен Плевнелиев трябва да бъде разследван. Приблизително такъв е и резултата на Бойко Борисов.

В това проучване попадан и ексдепутата Христо Бисеров, който е обвинен за пране на пари. 83,4% от българите са на мнение, че компетентните органи трябва да го погнат за офшорен бизнес.

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.