Цветанов мълчи за атентат срещу Доган по негово време !

Цветанов мълчи за атентат срещу Доган по негово време !
Цветанов мълчи за атентат срещу Доган по негово време !

Имало ли е втори атентат срещу Доган? Цветанов: Не бих искал да коментирам
Вторият човек в ГЕРБ призова Радан Кънев да си сравнят „ръстовите измерения“
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов не пожела да потвърди, но и не отрече казаното от Сергей Станишев за извършени два опита за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Преди дни лидерът на ПЕС спомена в интервю за списание „Биограф“, че ДПС поискали сектора за сигурност заради „двата атентата срещу Ахмед Доган“.

„Няма как да се коментират данни, това са класифицирани данни“, каза пред бТВ Цветанов, който по това време беше министър на вътрешните работи.
Цветанов бе попитан няколко пъти и всеки път отговори по един и същи начин – без да отрече, само като отказва коментар.
„Не бих искал да коментирам. Това е от компетентността на органите, които могат да обявяват и да взимат такива решения“.
По същото време пред Нова телевизия Георги Първанов заяви, че няма информация за втори атентат срещу Доган. (до януари 2012 г. Първанов беше държавен глава.)

Цветан Цветанов повтори изказаната и от Бойко Борисов позиция, че ГЕРБ ще обяви след месец юни как ще участва на президентските избори – дали ще подкрепи Росен Плевнелиев за втори мандат, дали ще издигне друг кандидат или пък ще избере различна формула.
ПЪРВАНОВ: БИХ ПРЕДПОЧЕЛ ДА БЪДА ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

Efekt 2

„Нищо не налага политическа партия ГЕРБ да обяви своята кандидатура за президентските избори по-рано“.
Цветанов си обясни изненадващото предложение на Радан Кънев да бъде подкрепен Плевнелиев като „част от политическата игра да се отклоним от темите на ежедневието“.
„Президентските избори ще бъдат като всички поредни избори, които идват и си заминават“.
ДСБ: ВТОРИ МАНДАТ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ! ПРЕЗИДЕНТЪТ: ТОВА Е ИНТРИГА

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ реагира сдържано на обвиненията на Радан Кънев, че „цветановщината“ и „дребни хора като Цветанов“ разрушили мнозинството в Народното събрание с опитите си да правят динамични мнозинства и да се договарят на парче с всеки.
„По-добре е да се въздържа от коментар, защото подобно поведение е доста неприлично за мен да говоря в ефир. Ако проследите изказванията на Радан Кънев от последните дни, те са или от неговата централа, или от студиата. Докато премиерът прави изказванията си от различни обекти, които открива“, обясни Цветанов и започна да изрежда къде са били той и Борисов в последните два дни.
На припомнянето на израза „дребни хора като Цветанов“ вече отговори директно:

„Може да ни поканите в студиото и да видите ръстовите измерения, за да видите, че не съм толкова дребен, колкото той смята“.
След уточнение, че едва ли Радан Кънев е имал предвид физическия ръст, Цветанов допълни, че „и в другите измерения не е прав“.
„Още в първия момент, когато нямаше удовлетворяване на неговите капризи, той реши да напусне и да демонстрира раздвояване на личността“, разясни Цветанов.

Той обвини ДСБ и АБВ, че сами са си виновни, че вече не са част от управляващото мнозинство.
Цветан Цветанов поздрави Поли Генова за успеха на „Евровизия“ и се солидаризира с нейния призив политиците да не ограниват възможностите на българите в чужбина да гласуват.

„Това винаги е било философията на ГЕРБ. В тази посока имаме единомислие и с Поли Генова, и с мнозинството български граждани. Имаме разговори с Патриотичния фронт, за да дадем по-голям периметър за гласуване в чужбина“, каза Цветанов.
Той не съобщи как точно ще гласува мнозинството при разглеждането на ветото на президента на Изборния кодекс, което предстои в Народното събрание.

Източник:clubz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.