Циганите излизат на протест

Циганите излизат на протест

Ще създадат ли Държавна агенция за циганите?

Създаването на Държавна агенция за ромите поиска комисарят на ромите в България към Световната ромска организация Петко Асенов на пресконференция. Тя бе организирана от Националния център за развитие на ромите в България.

Според Асенов тази нова структура трябва да работи по програма за намаляване на набезите на железниците, изготвена от ромската организация. По думите му тази стратегията може да намали кражбите на металните части от влаковете и железопътната инфранструктура, които струват милиони на държавата.

Efekt 2

В рамките на програмата е предвидено създаването на мобилни звена за превенции и управления на кризи в махалите, откъдето да започне обучителна и разяснителна програма за сигурността на железниците, обясни Мирослав Писов, ръководител отдел “Вътрешна сигурност и безопасност” на “Холдинг БДЖ” ЕАД.

Комисарят на ромите поиска оставката на заместник-министъра на транспорта Антон Гинев и заяви, че ако премиерът Бойко Борисов не приеме програмата, ще се организират протестни в цялата страна.
Източник: dariknews.bg/

Ние от Blife.eu ще коментираме, че и Циганите излизат на протест ! Нима това не са гласоподавателите, който върнаха ГЕРБ във властта, а сега те искат собствена агенция и започват да рекетират правителството като поставят ултиматум! Утре какво ще поискат ли ами всичко могат да поискат – 2 милиона цигани могат да поискат всичко и все пак те се возят в първа класа във влакът наречен Българско социално министерство, а Българите са във втора класа ! Утре Циганско министерство и президент и после какво ни очаква снимката на Цар Киро на новите ромски банкноти ли ?

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.