Цигани с камъни в ръце днес чакат фадромите в Гърмен !

Цигани с камъни в ръце днес чакат фадромите в Гърмен !

Днес влизат фадромите в Гърмен!

На 11-ти септември циганите от квартал „Кремиковци” направиха протест !
Протест-шествие, продължило 90 минути, опитаха да стигнат до общината, но кордон жандармерия и полиция ги спря. След като не можаха да стигнат до покоите на кмета Минка Капитанова, над 500-те роми блокираха кръстопътя край махалата. След което дадоха импровизирана пресконференция. На нея казаха следното: „Тук сме се родили, искаме тук да живеем и тук да умрем. С камъни ще погнем багерите на 17 септември, които искат къщите ни да събарят. Къде ще живеят децата ни, зима идва. На училище не могат да тръгнат, защото българите ги бият, а ние не искаме да се караме с никой. Искаме да си узаконим къщите. Да си плащаме ток и вода, а не да ни ги събарят. Така какво бъдеще ще имат децата ни? Сирийци приемаме, къщи им даваме, а нашите ги събарят. Срамна работа е това. Който се е бил – да го съдят, а не цялата махала да псуват българите от Гърмен сега”.
На три пъти шествието бе спирано от полицейския кордон, зад който пътя към центъра бяха препречили и две коли на жандармерията. Втория път ромите изтикаха напред децата, които се отъркаха от щитовете на жандармерия и полиция. Така на три пъти. След което разбиха на пътя водещ към село Марчево дървен ковчег с надпис: „Закон”. Обясниха, че така погребват както него, така и управлението на Капитанова. Не стана ясно обаче кой закон погребват-този, който си затвори очите и ги остави да живеят необезпокоявани в продължение на години в незаконните си къщи, или този, който държавата най-сетне се сети, че може да бъде приложен за събарянето им. Остава да видим какво ще се случи на 17 септември – ще бият ли с камъни булдозерите, които трябва да премахнат още 2 незаконни къщи !
Прави впечатление че циганите изведнъж научиха всички приоми, хватки в митинговото протестиране кой ли ги учи ?
Дали днес Родната полиция ще си свърши работата или за пореден път политическият натиск за защита правата на гласоподавателите ще надделее!
Проблемите в Гърмен не са само там те са навсякъде в страната но електоратът е пазен и закрилян а българите вълците ги яли !
Така е когато политиката на ПП е на принципа разделяй и владей а именно те правят така между хората да има противопоставяне .
А когато една група хора се противопоставя на друга група хора без значение на етнос религия или цвят на кожата те си говорят само на един език езикът на омразата !
Време и Българи и цигани и турци да разберат че законите трябва да се спазват !
И докато има политическа не толерантност в България ще има много и много и все нови горещи точки докато Народът не се вдигне спонтанно !
Може би пък най организирани в страната в търсене на правата са си остават циганите може пък те да се вдигнат знаели човек всички викат циганите са виновно за всичко може пък и за освобождението ни от управлението на грабителите на България пак циганите да станат виновни ?

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Efekt 2