Чехия ще позволи на гражданите да използват оръжие при тероризъм

Чехия ще позволи на гражданите да използват оръжие при тероризъм


Законопроект за разширяване на правото на гражданите, които легално притежават огнестрелно оръжие, да го използват за борба срещу тероризма, предлага чешкото МВР, пише РИА Новости, позовавайки се на местни медии.

Предложеният законопроект на МВР трябва да бъде приет преди парламентарните избори в страната през октомври 2017 г.
Според министерството в момент на терористични актове – като в Ница и Берлин, възможностите на държавните органи за оказване на бързо и ефективно противостоене на нападателите са ограничени. Затова предлага да се предостави правото на провеждане на първоначални защитни действия на гражданите, легално притежаващи оръжие.

Междувременно в предложението на министерството се отбелязва, че новият закон не предполага разширяване на правото на владеене на оръжие, подобно на САЩ.
В момента в Чехия разрешително за притежание на огнестрелно оръжие имат повече от 300 хил. души. Те притежават близо 800 хил. единици стрелково оръжие, от които 357 са късоцевни. То е предназначено за лична защита, докато дългоцевното за лов.
Източник: offnews.bg

Efekt 2

Ние от Blife.eu ще попитаме след като правителството ни заселва, а те ни окупират, ако решат мирните мигранти случайно да се възползват от нас както правят във всички страни където са, а правителството не може да ни защити по никакъв повод и ние сме лишени от законовото право да се защитим сами какви мерки ще се предприемат?

Или да чакаме да ни раздадат презервативи като предпазна мярка  ли ?

Спешно трябва да се приемат закони и народът да се въоръжи, защото въоръженият народ е най-добрата защита на една нация !
Край на разговора

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.