Швеция може България НЕ !

Швеция може България НЕ !

Швеция ще експулсира 80 хил. мигранти
Новината съобщи министърът на вътрешните работи Андерс Игеман

655-402-bezhanci-pristigat-v-shveciia

Efekt 2

Швеция смята да експулсира до 80 000 мигранти, дошли в страната през 2015, чиито молби за убежище са отхвърлени или ще бъдат отхвърлени.
Това съобщи министърът на вътрешните работи Андерс Игеман.
„Говорехме за 60 000, но може да се окажат 80 000”, каза той пред финансовия всекидневник „Dagens Industri” и пред обществената телевизия SVT.
Министърът уточни, че
правителството е поискало полицията и имиграционните служби да организират експулсирането.
Обичайно експулсирането се осъществява с редовни пътнически самолети, но предвид броя на хората, които трябва да напуснат страната, ще се наложи да се използват чартърни полети.
Дори и тогава обаче
вероятно процедурата по експулсирането на тези хора ще се проточи с години,
добави Игеман.
През 2015 г. 163 000 бежанци са поискали убежище в Швеция, като е дадено положително становище на 55% от 58 800 обработени молби.
Преди три дни млад емигрант наръга смъртоносно служителка на бежански център за настаняване на непълнолетни бежанци без придружители в Западна Швеция.
Източник:vesti.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.