Набързо върнаха стоварените в София бежанци

Набързо върнаха стоварените в София бежанци

Два автобуса със сирийски бежанци, пристигнали снощи в столицата, са отпътували обратно.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че БНР съобщи, че в петък около 22 часа в района на джамията в центъра на София са били стоварени 60 бежанци с автобуси с хасковска регистрация. От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи денонощно вече в този район на София.

Мистерията бе пълна, тъй като не бе ясно дали става дума за измама, или срещу определена сума пари на хората е било обещано да бъдат транспортирани до София.

По обяд в събота обаче главният секретар Светлозар Лазаров поясни за какво става дума.

Efekt 2

По думите му МВР е разбило незаконен канал за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата. В тази връзка са задържани трима души, заподозрени като извършители – двама българи и един иракчанин.

В петък до Халите са били свалени общо 97 лица, от тях 17 са сирийци, а останалите – незаконни имигранти от Афганистан. Под 18 години са били 55 от пътниците в двата автобуса, от тях 52 са афганистанчета, а сирийски деца – 3. С помощта на преводач от арабски и персийски езици на български език, са проверени документите им. Всичките са установени – с документи, имена и снимки.

Хората са идвали от Центъра за първоначално настаняване на имигранти в Харманли и от Дома в Пъстрогор.

Източник: bnews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.