3 ПЪТИ ПО-БЕДНИ СМЕ ЕНЕРГИЙНО ОТ РУМЪНЦИТЕ

3 ПЪТИ ПО-БЕДНИ СМЕ ЕНЕРГИЙНО ОТ РУМЪНЦИТЕ


3 ПЪТИ ПО-БЕДНИ СМЕ ЕНЕРГИЙНО ОТ РУМЪНЦИТЕ
България е начело на класацията по енергийна бедност в ЕС.

На база 2017 г., а оттогава и парното, и токът у нас са с нови ставки и сме по-зле. Към 2017 г. 36,5% от населението у нас или над 2,2 млн. души не могат да си позволят отопление.

При комшиите ни от Румъния, с които винаги се сравняваме, този процент е над 3 пъти по-нисък – 11,3%, а зъзнеха при 14 градуса вкъщи при соца. Близо до нас, но с над 10% по-нисък процент са Гърция и Кипър, но това са много по-топли държави.

В Чехия, която пък е в дъното на тази негативна класация, едва 3,1% от хората не могат да си платят парното и топлата вода, като бившата соцстрана отстъпва само на най-богатите в ЕС – Скандинавия и Люксембург, където процентът е 2.

Източник: 19min.bg

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.