изпрати новина
Водещи новини

3200 лева на месец заплата!

3200 лева на месец заплата!
Искате ли 3200 лева на месец заплата?
Край с проблемите Ви в България! ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК !

Ние не правим реклама на Великобритания, ние просто показваме две гледни точки – тази на Англия, която излезе от Европейският съюз и тази на България, която иска да влезе в Европейският съюз!
В малко провинциално градче залепена обява на отдавна пустееща автобусна спирка !
Обявата гласи:
Без възрастови ограничения и изискване за владеене на английски език ! Земеделски ферми, складове и пакетажни цехове!

И така влизаме в сферата на мечтите едва ли не как спестявате по 30 000 лева на година ей така ! За справка само Бойко Борисов получава около 4770 лева на месец !

И така цифрата написана на плаката е в розов фон и така слагаме розовите очила и отиваме в Англия !
Продаваш си колата, която си изплащал 5 години, събираш някой друг лев от приятели и роднини и звънваш на агенцията сложил розовите очила и се качваш на самолета !
Още със самото слизане и настаняване в караваната във фермата розовите очила се замъгляват !

Попадаш в едно гето от Българи, Румънци и поляци тук-там !
Скоро разбираш, че тези 3200 лева са само на обещания и да ги постигнеш трябва да си супермен, а и изведнъж се появяват доста такси и удръжки и разбираш, че дали си роб тук или там робът си е роб !

Тук поне имаш дом, но нямаш надежда и нямаш мечти, но пък имаш болести, лоши съседи, завистливи роднини и държавната машина те мачка дето се казва от хубаво не си тръгнал по света !
Не може всичко да е толкова лоши си казваш и разбираш, че може ! Разбираш, че може когато се разболееш и нямаш пари за фалшиви лекарства и измамни лекари !

Тогава си казваш не може да е толкова лошо и разбираш, че болнични работодателят не плаща и си уволнен без работа и на борсата не ще да те прати и вече нямаш пари за лекарства и измамните лекари, но си загубил надежда и вяра в доброто и сега си казваш едно зло не идва само и започваш да чакаш злото и то идва в полезрение си на МВР – с какво живееш, от къде имаш пари за храна и така обект си на оперативен интерес и идват разни хора да те подпитват, идват и враговете ти един по един и си казваш не може пък да е толкова зле, но си спомняш, че имаме поговорка, че „от лошо има и по-лошо“, но въпреки всичко търсиш работа, а няма такава!

Търсиш някакъв начин да изкараш пари за да си покриеш нуждите, но влязъл в полезрението на системата тя контролира съдбата ти ! Изведнъж банките те притискат, изведнъж общината си иска данъците веднага иначе няма да може да ти издаде документ какъвто и да е !3200 лева на месец заплата

Хоп и мобилният оператор нещо станала грешка и той си иска парите, някой ЧСИ те е осъдило за старо задължение от 78 стотинки незнайно от къде и от кога, но вече имаш да даваш 200.78 лева и онези стотинки ! Започва натрупване на неплатени сметки, ток, вода, парно и става все по-страшно, но ти си казваш не може да бъде толкова страшно хората как оцеляват, оглеждаш се нещо да продадеш от домът си !

Системата те наблюдава, подават сигнал от заложната къща – „ела и докажи, че това е твое, че ни си го откраднал“ и започваш да се бориш с вятърните мелници и през това време ти вдигат цената на тока, който не си платил, взето е решение и водата да поскъпне с 20%, нови местни данъци и такси – такса смет, данък сгради и други !

Храната поскъпна с 50%, а ти си вкаран във въртележката на системата, но си казваш не може да е по-зле, все ще изляза от положение! Банката иска да ти вземе къщата, социалните те натискат да докажеш, че имаш нужните доходи да си отгледаш децата, доходите на жена ти не стигат и от училището подали сигнал за детето ти от някакъв измислен и през това време те викат в съда адвокатът ти играе с тези дето искат да ти вземат къщата и така казваш си не може да ми се случва това само на мен, не ми върви !

За 2017 година има обявени над 460 000 жилища за публична продан, а там е и твоето жилище !
На обявата пише 3200 лева заплата и това е твоето спасение нали отиваш решен да изтърпиш всичко и така и става изтърпяваш почти всичко за да пращаш пари тук, а те не стигат, защото вече си в спиралата на дълговете !
И докато не разбереш, че вече жена ти е отишла при майка си, защото къщата Ви има нов собственик и тя се надява на пенсията на тъщата !

Ето как се разбиват съдби и семейства като говорим за демографски срив, за обезлюдяване на селските райони, говорим за безработица в България и само си говорим, а на практика всеки един от Вас сам не може да се пребори със системата, но тя може да смачка всеки един от нас и го прави ! 3200 лева заплата звучи добре!

Роб тука, казваш си, но по-добре роб там да е и така ! В държавата България един затворник взима по-голяма заплата от надзирателят си, един мигрант взима повече пари от един инженер висшист, един ром взима повече пари от една медицинска сестра !

3200 лева на месец заплата звучи добре, но не е ли по-добре да си оправим нашата държава и да сложим ред в тази демографска криза, да сложим ред в страната за да не ни бягат в чужбина децата ?
Или да скъсам и аз едно хартийка от плаката и да си вдигна чукалата както всеки се спасява по единично вместо да спасим страната си всички и да кажем „стига толкова геноцид, стана прекалено лично“! 3200 лева обещани не в ръката за да си продадеш дом, Родина и душата звучи ли ви добре или време е да се вдигнем всички до един и да заявим, че „имаме най-богата на злато държава във света, време е да се спасява нация, че имаме една от най-красивата природа, море и планина, имаме, но будни хора няма за беда“!

Хайде спирам, че системата ще ни обвини в бунтарство и подстрекателство едва ли не за гражданска война, а вие внимавайте как си мълчите, че утре да не ви цитират в съда!

3200 лева заплата звучи добре, но ще Ви кажа по-добре с два лева в ръката, отколкото двадесет обещания и за тях да си продам душата и страната на произвола на съдбата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*