Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

40% от българските ученици са функционално неграмотни

40% от българските ученици са функционално неграмотни

Българските ученици са с най-ниски постижения по четене, математика и природни науки сред всички държави от Европейския съюз, сочи Мониторинговият доклад на Европейската комисия в сектор „Образование“, представен на международното изложение „Образование без граници“, което се провежда в НДК от 11 до 13 март.

Данни от международното оценяване на учениците PISA сочат, че 40% от 15-годишните в страната са функционално неграмотни. Те не могат да усвоят и анализират прочетеното от тях. Близо 44% от децата не се справят с математиката.

България и Румъния са на последните места по участие на възрастни от 25 до 64 години в дейности по учене през целия живот. Страната ни е сред държавите от ЕС с най-висок процент на хората на възраст между 20 и 34 години, завършили висше образование и заемащи работни места, които традиционно не изискват такава степен на квалификация.
Източник: cross.bg/

Ние от Blife.eu оставяме на Вас коментарът за образоването на нашите деца!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Българските ученици са с най-ниски постижения по четене, математика и природни науки сред всички държави от Европейския съюз, сочи Мониторинговият доклад на Европейската комисия в сектор „Образование“, представен на международното изложение „Образование без граници“, което се провежда в НДК от 11 до 13 март. Данни от международното оценяване на учениците PISA сочат, че 40% от 15-годишните в ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 2.05 ( 2 votes)
0