5 изумителни начина да излъжеш мозъка си

Предлагаме 5 изключително интересни илюзии за залъгване на мозъка. Изпробвай ги с приятели и се забавлявай!

1. Гумената ръка. Вземи гумена изкуствена ръка или напълни с нещо гумена ръкавица. Скрий ръката си под някаква повърхност, така че да не я виждаш и след това сложи пред себе си изкуствената. Накарай приятел да удари с нещо гумената ръка. Ти ще почувстваш болка, защото мозъкът ти я приема за истинска. Невероятно, но факт.

2. Илюзията Пинокио. Нека твой приятел седне пред теб на стол, а ти зад него. С едната ръка докосни собствения си нос, а с другата неговия. Леко гали носовете едновременно без да спираш. След около минута ще имаш усещането, че носът ти е много дълъг.

Efekt 2

3. Цветни кръгове. Затвори очи и се обърни към слънцето. Започни бавно да размахваш ръка пред очите си. Скоро ще започнеш да се наслаждаваш на цветни кръгове, които променят цвета и формата си.

4. Намаляване на болката. Ако видиш порязания си палец през обратната страна на бинокъл, той не само ще изглежда по-малък, но и ще намалиш болката в него. Това е поредното доказателство, че болката зависи от това, което виждаме.

5. Експериментът Ганцфелд. Изключителен. Пробвай го. Легни си удобно, нагласи радиото на статичен шум от радиостанция и сложи върху очите си по една половинка от срязано топче за пинг понг. След известно време ще започнеш да имаш силни халюцинации. Някои летят на еднорог, а други разговарят с починали близки. Това е така, защото мозъкът има нужда от сетивни усещания. Когато елиминираш ушите и очите, той сам започва да си създава образи.

Източник: megalife.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


от administrator