Бум на кражбите на коли

blife.eu Кражби на коли
blife.eu Кражби на коли

Инструментът, с който истинският крадец никога не се разделя, е т. нар. „меча лапа”.

Това представлява заготовка на ключ (без зъбчетата), която се пъха в ключалката на колата и леко се раздвижва. След това с едно силно движение превърташ, чупейки зъбчетата в самата ключалка. Така колата се отваря.

И по същия начин се пали – „мечата лапа” се вкарва, превърта се четвърт оборот назад (за да не изгори стартерът), после цял оборот напред и автомобилът тръгва. Тази операция трае секунди.
Ако случайно си мислите, че тъй като имате аларма, сте практически недосегаеми, грешите. Недосегаеми няма. Родните автоапаши отдавна разполагат с устройства, които безпроблемно се справят с алармите.
„Тапата” действа, като заглушава сигнала на дистанционното за пускане на аларма.

Efekt 2

Например, когато шофьорът излиза от колата си и натиска копчето на ключодържателя си, за да заключи, в повечето случаи така и не обръща внимание, че не последва обичайното щракване на ключалките на колата или свирване.

Дори и това да му направи впечатление обаче, той ще пробва с дистанционното още няколко пъти, ще реши, че явно батерията му се е изхабила, след което ще заключи колата с ключ.

Минута по-късно стоящият на десетина метра крадец вече ще е до возилото с „меча лапа” в ръка.
“Записвачката” е устройство, което записва на чип звука, издаван от дистанционното на алармата.

След това този чип се вкарва в друго дистанционно и колата се отваря. Една „записвачка” струва около 2000 лева.

Когато боравиш с „тапа” и „записвачка”, е наложително преди това да си следил доста време жертвата си и да си разучил навиците й.

След като си записал звука от дистанционното, можеш да удариш и след 15 минути, но и след 2 дни – просто изчакваш удобния момент.
Разбира се, най-голямо затруднение за крадците остават колите с GPS (или Глобална Позиционираща Система).

Но и за това е намерено решение – колите се покриват със специално строително фолио, което заглушава сигнала от чиповете в колата и тя става практически неоткриваема за сателитите. Самите крадци пък за 2 часа можели да „разкостят” колата и да открият чиповете. За тях не било проблем за отрицателно време да сменят и бордовия компютър.
Апашите не се притеснявали да посягат и на застраховани автомобили.

Според полицаи единствената компания, която ги плашела, била „Бул инс”, „тъй като оттам действат силово”. „За това е рядкост крадец да посегне на кола с характерната гъбка на стъклото”, твърдят ченгетата.

Според тях жертвата никога не трябва да се надява, че първоначално поисканият откуп може да бъде намален след преговори – „дори и да не могат да продадат колата ви, тъй като например е тайно маркирана, те ще предпочетат да я запалят, отколкото да ви я върнат”.

Палежите редовно се отразявали от медиите и според бандите действали като предупреждение за цялото общество.

Нещо от рода на „ето какво ще се случи, ако откажете да платите за колата си”.
Много хора предпочитали да платят на крадците, отколкото да чакат парите от застраховката на колата си.

Причината била, че понякога изплащането й можело да се забави с година-две (защото застрахователите изплащат пари едва след прокурорско постановление, а прокуратурата рядко действала експедитивно), а понякога дори не се стигало до такова с оглед на установени „подозрителни обстоятелства”.
Ако попитате някой застраховател обаче, той ще ви каже, че компанията му търпи щети най-вече от измами с кражби на коли.

От ДЗИ например обясняват, че много често има фиктивни кражби на коли, в които участват самите собственици.

Те „позволяват” да им се открадне колата, срещу което мафията им дава някаква сума.

Застрахователят пък плаща обезщетение за кражба и заедно с броената преди това сума „жертвата” си купува нова, по-хубава кола.

Имало и друг вариант – самата „жертва” си „краде” колата, без да прибягва до услугите на професионални крадци.

Преди години такава „жертва” била хваната в момента, в който режела „откраднатата” си кола, явно с намерение да я продаде на части.blife

Ние от Blife.eu  казваме, че  по не  потвърдена истина е, че МВР работят на партия с крадците и си делят парите!

В престъпната схема участват и определени авто-морги, които са част от играта !

Ако Ви откраднат колата и се обадите в полицията, а Ви се обадят за откуп и Вие решите да се обадите на полицията вместо да платите в случай на заловен  по време на откуп авто-крадец в България няма, няма и да има, защото това е сигурна индикация, че те са в едно съдружие със служителите на МВР !

Тогава Вашият случай отеква във времето, а крадеца не се обажда повече, а колата Ви е разфасована и се продава на части в някой от техните морги !

Ето и тревожната статистика за миналата година!

Това са фактите, а изводите си ги направете сами:

 

По стар Мутренски обичай, както е било в СИК, а сега е и така в цялата страна !

Евала Борисов,  евала Бъчварова !

А народа още ще бъде краден и обиран, защото в тази страна на власт е престъпността !

Вижте още по темата как се крадат коли у нас ето ТУК !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.