Стефан Пройнов: Реформа в четвъртата власт или търсят се будители

Стефан Пройнов: Реформа в четвъртата власт или търсят се будители
Стефан Пройнов: Реформа в четвъртата власт или търсят се будители

Четвъртата власт понякога става първа и после пак за пари остава на четвърто място !
Та реформа или война тече в кръговете на четвъртата власт?

Медиите със секторите на влияние над масите – хората или таргет на езика на собствениците на големи медии !
Зоните за манипулации – влияние не са много:

1.Телевизия.
Телевизията все повече губи своето влияние върху масите и хората вече един ден напред са прочели новините в социалните мрежи. Гледали са филмите там, а и програмата там е къде по-богата като всичко ти се поднася на тепсия и е по-удобно през телефона докато пътуваш, докато пиеш кафе и така нататък.

Efekt 2

2.Интернет! Той е всичко – информация, новини, музика, филми, той е разписание за влак или билет за самолет, той е хотелската ти стая, той е всичко, от което искаш да научиш или да купиш и всичко, от което имаш нужда !
Тук каквото и да не знаеш отговорът ще ти бъде даден ГУГЪЛ и всичко става за секунди !

3 Социални мрежи. Тук всичко е безплатно, бързо и ти се сервира дори когато не си го поръчвал, тук новините са по един ден преди новините по телевизията, тук е един друг свят със собствен ритъм и пулс, тук скърбим, радваме се и мразим, но и тук се влюбваме, тук си почиваме и работим – реклама, ПИАР, бизнес политики. Нищо не може да съществува без своето огледално изображение в социалните мрежи !
Тук са връзки и контакти, тук всичко става далеч по-бързо, всичко – целият ти бизнес, цялата ти история, минало и дори бъдещето ти зависи от социалните мрежи и те са навсякъде с теб – в телефона, в таблета, в лаптопа, в чантата ти, те са навсякъде с теб и ти си си навсякъде в тях, те са пулсът на новото време и ритъмът на животът ти !

Лесни за достъп с интуитивно управление, всичко – лого, икона, всичко е на един клик, всичко е в реално време, макар и сам ти си с приятели и родините си. Ти си погълнат от мрежата когато си с приятели и дори да си с тях теб те няма като виртуалното и реалното са се вплели във всеки миг и често виртуалното побеждава и пропускаме миг след миг и дори един цял живот !
Но социалните мрежи са мястото, в което можеш да изкрещиш на ум така, че викът ти да обиколи целият свят за часове !
Именно тук е истинската война кой да контролира, профилира, анализира и МАНИПУЛИРА хората!
Спираме до тук за Мрежите социални, защото темата е необятна !

4.Радио. Все повече хора слушат това, което искат, а не това, което им пускат като плей листата в телефона измества плей листата на радиоводещият !

5. Вестници. Тиражът им все по-малък и те се превръщат в една отживелица на едно време, на една епоха, а щом днес една статия на един блогър има по-голям тираж от един всекидневник за какво да си говорим !

6. Интернет сайтовете за информиране в социалните мрежи със своето разпространение са бичът на новото време – за часове десетки хиляди прочитат новината !
Хората избират на кого да се доверят и кого да следят като всичко зависи от това дали казваш истината или не, или ако казваш неистина поне да се самоопределиш като такава медия или поне да споменеш, че става дума за публикация, която няма претенции да носи енциклопедичност или проверена от сигурни източници информация !

Медиите на големите медийни олигарси с които държат на каишка политици и бизнесмени често твърдят, че те са стожерите на морала и техните новини са истината и цялата истина, а останалите не били такива !
Заглавия „учените доказаха“ – кои учени, кога и къде какво доказаха не става ясно !
Или „Лекарите препоръчват“ и пак така – кои лекари на кого препоръчват ли, ами на Вас!
Кой политик какво казал, кой му отговорил, а колко политици искат да кажат нещо, но не им се дава трибуна, знаете ли? И така истината е, че те се борят за контролът над Вашето съзнание и ако медиите в България се контролират от няколко кръга, то малките свободни медии не са контролирани или поне болшинството не са роби !

Така Големите медии получават новините по пощата, публикуват без да променят текст или снимка, имат си главни редактори и робуват на политиките на собствениците на медиите и техните политически зависимости или интереси – икономически !
Журналистите им пишат по предварително зададени теми !
Интервютата им често имат отговорите предварително и така!
Малките свободни медии не робуват на големите икономически интереси. защото те не рекламират при тях. Малки са, но пък те робуват на личните си пристрастия и кого мразят, и кого обичат, и на кого симпатизират, те робуват на дребните си страсти и пристрастия както се вижда дори и от нашите публикации ние спадаме под този знаменател !
Но малките свободни медии си позволяват тази наглост и арогантност да казват истината или поне тази, която разбират !
И това носи кредит на доверие и хората ги припознават, харесват ги, четат ги, следят ги и така малките медии без да искат или пък напълно самонасочено започват да влияят на определена аудитория или поне на техните нагласи !
Така самата медия си изгражда листа от хора, които харесват сайтът във Фейсбук, Гугъл +, Туитър и много други страници и това вече се нарича таргет по настроение !

И когато медията изгради аудитория, която се абонира за нея става ВРАГ на политическото статукво, защото тя не е контролирана от него и тя малко по-малко подкопава основите на фундамента на властта на мафията !
Започва се кампания срещу нея, медийна война, стотици са нещата чисто технологични през които минава медията и ако продължава то е в състояние на огромен тормоз и ако видите, че пада качеството или че вече има цензура или автоцензура на авторите и журналистите бъдете сигурни, че именно тази медия е попаднала в мелачката на държавата и мафията!
Но както се казва днес „да казваш истината е равнозначно на революция“!

Тук идват на помощ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ като вид свободно слово чрез което това е последният начин да кажат свободно какво мислят скрито зад лъжа смешна, груба или в литературен стил, или на ръба на закона, на техният закон !

Стефан Пройнв допълва че дори през времето на комунизма е имало вестник „Стършел“ което вид fake news !  n
Фалшивите новини не са бич на новото време, а те са вид да кажеш нещо без да те осъдят, без да могат да те смажат или сломят !
Когато Медиите и Олигарси притежават съд, прокуратура, МВР и ДАНС, когато държавата и Мафията са едно кажете ми как можеш да докажеш някой новина или събитие след като цялата машина ще сгроми всеки свидетел, ще смаже всеки един осмелил се да каже истината, ще скрие всички улики, ще преправи всяко събитие или инцидент !
КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ГАРА ХИТРИНО? ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ АТЕНТАТ, но и на цяла България бе обяснено, че това е злополука !
Именно това е жив пример за МАФИЯ, ДЪРЖАВА И МЕДИИ В ЕДНО !

Затова малките свободни медии ще бъдат криминализирани, ще бъдат обвинявани в фалшиви новини и език на омразата, ще бъдат мачкани както е било в светата инквизиция – ще бъдат смазвани докато останат на пазара пак онези същите, които държаха фалиращите вестници и радиата, които не искате да слушате и техните телевизии, които казват резултатите от изборите преди да сте гласували !Цветанов Пройнов
Пример за това е Цветан Цветанов, който десетки пъти публично заяви, че именно фалшивите новини са тези, които са объркали сметките на Президентските избори на ГЕРБ при условие, че ГЕРБ държат над 90% големите медии, а какво Ви говори това ?
Той показа къде е ранима ламята, а именно тези свободни малки медии са истинският страх на върхушката и този страх е не само в България, а той е в целият свят! Тръмп спечели, Меркел обяви война и създадоха дори централи за борба с това. Американската фондация „Америка за България“ и Отворено общество финансират и дотират с грандове точно тези медии, чрез който да бутат правителства и да правят преврати !
Малките свободни медии са препъни камъкът за голямата машина и Цветанов посочи именно тяхното слабо място и сега след като знаете къде е уязвимо злото остава само едно – да бъде прободено точно там !
Стефан Пройнов казва нашата медийна група, която от години се бори именно с това статукво предлага на всички, които искат да дадат трибуна на словото свободно и имат воля да се борят с ламята като Свети Георги, че можем да съдействаме и помагаме, а дори да даваме трибуна да произведем сайтове да спомагаме със съвети и да споделим опитът си в Борбата !
Свържете се с нас !

Стефан Пройнов: Реформа в четвъртата власт или търсят се будители

И ако те Ви облъчват и замърсяват съзнанието Ви на Вас, на близките Ви, на съседите, на децата и колегите Ви Вие отговорете със същото – замърсете ефирът им, опровергайте ги, бъдете репортери, бъдете журналисти, бъдете блогъри, бъдете будители !
Знаем, че всеки ще каже, че „една птичка пролет не прави“, но ние бяхме една птичка, а сега сме ято !
Но има и друго, което ще Ви кажем „един петел цяло село буди“! Бъдете петела не само на Вашата улица, бъдете петелът, който може да събуди България !
Автор: Стефан Пройнов
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.