Free Bolivia и робска България

Free Bolivia и робска България


България се превръща все повече в робска страна !
Вижте какво се случва в Боливия и у нас !
Президентът на Боливия, Ево Моралес, отбеляза независимостта на правителството си от международните организации за отпускане на пари и отрицателното им въздействие върху боливийската нация, предаде телевизия Телесур.

Моралес сподели в Туитър, че през 1944 г. на Конференцията на Бретън Уудс в САЩ се създаде Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка, и че тези организации диктуваха до сега икономическата съдба на Боливия и светът. Допълвайки, че „днес може да кажем, че имаме тотална независимост от тях.“
Моралес каза, че зависимостта на Боливия в миналото е била толкова голяма, че МВФ са имали офис в правителствените щабове и дори са участвали в техните срещи.
Сега страната е в процес да се превърне в член на Меркосур и президента на Боливия посети срещата на групата в Аржентина миналата седмица.Free Bolivia и робска България

Известното боливийско въстание от 2000 г. хвърли светлина върху някои от проблемите свързани с дълговете в регионът.
Въстанието е познато като Водната война в Кочабамба, което беше насочено срещу базираната в САЩ корпорация „Bechtel“, извършваща приватизация на водните ресурси в страната. С нея се свързваха и политиките на Световната банка (СБ). Едни от най-големите борби в Боливия през последните 60 г. са били насочени към икономическите политики, провеждани от МВФ и СБ.Free Bolivia и робска България

Повечето от протестите са се съсредоточавали върху противопоставянето на приватизационните политики и мерките за строгите икономики, включително намаляването на обществените услуги, заплати и дестабилизиране на трудовите права на работниците.
Година след като Ево Моралес дойде на власт през 2006 г., социалните разходи за програми по здравеопазването, образованието и бедността са се увеличили с над 45%.
Администрацията на президента е направила огромни промени в Андската нация.

Цифрите говорят за себе си: национализирането на горивата, намаляването на бедността от 60% до по-малко от 40%, намаляването на неграмотността от 13% до 3%, утрояването на БВП със среден ръст от 5% годишно, четирикратното увеличение на минималната работна заплата, държавният обхват на всички фронтове, и развитието на инфраструктурата в комуникациите, транспорта, енергетиката и промишлеността.
И преди всичко – стабилност, необичайна дума за проблематичната политическа история на страната.
Източник:
Ние от Blife.eu ще добавим, че в България се случва точно обратното – Бойко Борисов тегли кредити, които УСВОЯВА чрез кръговете от фирми на ГЕРБ и ДПС и народът обеднява и все повече здравеопазването става все по-зле, а образованието е под всякаква критика !

Efekt 2

И ако в Боливия хората са взели своите съдби в ръцете си то нашите са в ръцете на МВФ и Световната Банка за развитие, а за какво развитие става на въпрос?
Три приоритета има една нация – Здравеопазване – здрав народ и здрава нация !
Образован народ, който да работи за просперитетът на нацията си !
И средна класа – хората да са богати и така те са добри данъкоплатци и добри потребители, а това стимулира икономиката!
Но тази статия ще бъде цензурирана, защото Боливия дава лош пример и кара хората да мечтаят, а в България и мечтите са забранени !
Да Ви попитаме Българската страна има ли достатъчно злато и други ресурси за да изплати дълговете си и да остане за хората за да живеем добре?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.