Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Няма такава държава – всичко по лев

Няма такава държава - всичко по лев .Бойко и Пеевски

Абе верно няма такава държава – всичко по лев !

THE UNTOUCHABLES или ненаядените, или грабежът на века АЕЦ „Белене”!

Бойко плаща €600 млн. на себе си, заедно с Пеевски взимат „Белене“ за 1 лв.

Безумната сума от 600 милиона евро, която Бойко се забърза да плаща на Русия, всъщност е чиста кражба в полза на самия Бойко, ни съобщиха разгневени ченгета от ДАНС. Очертава се най-голямата далавера от 30 години насам, след като АЕЦ „Белене“ ще се превърне в частна собственост на кръга Бойко-Пеевски по добре изпитаната схема „продажба за 1 лев“. По близка до тази схема, двамата супер-олигарси вече присвоиха „Химко“, твърдят ченгетата. Там платиха малко повече от 1 лев, но отново трохи, от които например за работниците стигна да им платят по 100 лв. за дължими заплати.
Сега схемата е държавата да плати всичко, което може, и после да задвижат някакъв търг за отърваване от проекта, на който олигарсите ще вземат най-апетитното парче в енергетиката. Така фактически излиза, че Бойко плаща 600 милиона евро на руснаците, за да получи оборудването, което после ще стане негово, и на г-н Кой.
До момента в АЕЦ „Белене“ са вложени около 1,5 милиарда евро. С реакторите и друго оборудване, вложените пари ще станат около 2,5 милиарда евро. 5 милиарда лева. Т.е. основните разходи са направени. Остава фактически само самият строеж – техническото изпълнение, който вероятно ще струва не повече 1 милиард лева.

Двете мутри обаче са замислили да обявят проекта за твърде скъп, и в името „държавата да не прави повече разходи“, ще го превърнат в частен и ще го прилапат. Ще им асистират соросоидните агитатори, които отскоро (с новия закон за неправителствените организации) минаха на държавна издръжка. Те ще тръбят, че проектът е много по-скъп, и че задминава 10 милиарда евро, т.е. 20 милиарда лева. За целта в разходите ще се включи всяка възможна връзка на нещо с Белене, от типа на инфраструктурата за връзка с мрежата на НЕК. Разходите са по-малко, но на думи ще се раздуят, за да оправдаят евтината приватизация. Накрая въпросните разходи (колкото и да са) така или иначе ще се направят, защото готовата АЕЦ не може да стои несвързана. Просто ще се направят за обслужване на вече частната АЕЦ.

Като държат активи за 5 милиарда лева, Бойко и съдружникът му лесно ще намерят кредит за още 1 милиард за довършване на проекта.
Така накрая Бойко ще се окаже спечелил милиарди от онова, което беше нарекъл „един гьол“…
Ченгетата, които ни съобщиха всичко това, изглеждаха доста осведомени, но дали казаното е истина, само бъдещето може да покаже…

Източник: gudelnews.com

Коментарът на Blife.eu, че не само „Химко“ бе купен за един лев, а и „Кремиковци“ и над 5000 предприятия от времето на Иван Костов насам !
Всички партии участвали във властта до сега са облагодетелствали !
Ама тези двамата Бойко и Пеевски и партиите в това правителство се почувстваха недосегаеми и недонаядени и след КТБ дойде ред и на АЕЦ, но няма лъжица, която да не може да лапне Бойко, това е !Няма такава държава

В последното си обръщение Борисов каза, че за 1300 години никой не ни е купил и ще удържим сега.

Интересно популистко изказване, че дали тези, които дават тези милиарди заеми на България мислят така и дали когато ги тегли Борисов им е казал тези думи?

Странно дали тези концесии за по 100 години, които Бойко раздава на разни фирми не е вид разпродажба на парче ?
Прав е Слави Трифонов за едно, че вярно няма такава държава, защото Борисов и Хунтата узурпирали властта я разпродават!

Златото ни го добиват чужди фирми, природните ни богатства стават нечии други такива, а Борисов говори сякаш 1300 години той е бранил страната ни !
Няма такава държава прав е Слави, няма и да има, а само още един мандат им трябва и България да бъде официално премахната от географските карти !
И ако някога България е била държава на три морета, утре ще бъде на три дерета, а другото ще са частни концесии !

Време е да изхвърлим боклука от Родината ни мила преди да са разпродали страната на фирми от чужбина !

Време е за радикален патриотизъм! Ние не искаме чуждото, но няма да дадем и нашето, трябва да го защитим ДА СЕ ЗНАЕ !

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.