Границата между трафикът и опълчението

Границата между трафикът и опълчението


Границата между трафикът и опълчението
Българското опълчение – границата и каналджиите +ВИДЕО

Граничните полицаи, които трябва да пазят на българо-турската граница за преминаването на нелегални мигранти, взимали между 100 и 200 евро на човек, за да си затварят очите. По този начин каналджиите вършели работата си необезпокоявано.

Снощи bTV показа човек, който е в този бизнес от дълго време. Той разказа пред нашата камера по какъв начин се действа с властите на границата.

Efekt 2

Бизнесът по границата е много сериозен и просперира благодарение на „някой полицай”, който дава информация. Често тези граничари се виждали с каналджиите на кафе или извън населеното място, за да се уговорят.

След като получат парите си, граничните полицаи знаели точно какъв ще бъде маршрута на каналджиите и техните клиенти мигранти и местели поста си на друго място.

Всеки граничен полицай бил предварително проучван, за да се разбере може ли да свърши тази работа.

Така по веригата се вербували все повече граничари, като някои от тях искали и бонуси. Ако работата свърши добре, един граничар може да препоръча друг свой колега на каналджиите.

Най-платени в схемата били не редовите граничари, а техните началници, твърди каналджията. Парите получавали предварително – около 10 хил. евро на човек.

Началниците действали повече с групи мигранти от „организираната престъпност” от вътрешността на Сирия, Иран, Ирак и др.

Тези групи се прекарвали с цели камиони под протекцията на началниците.

В тази схема никой не се интересува кой точно влиза в страната ни. Голяма част били групи от мъже, жени и деца, но имало и изключения. Пътували млади мъже, всеки с по 2-3 телефона и пари.

Каналджията разказва и за случаи, в които полицаите прибирали багажа на бежанците и ги връщали обратно в Турция без пари и вещи. Същото правели и т.нар. „доброволни отряди”.

Източник: nakratko.bg

Истината е, че няма задържан полицай сред разказа на каналджията, което си прилича на поредната телевизионна пиеса, но акцентът тук е ДОБРОВОЛНИТЕ ОТРЯДИ ! От Българското опълчение не спират да патрулират и каналджиите се страхуват, защото им пречат !
Каналджиите от своя страна се жалват на полицаите и политиците на който си плащат !
Политиците и полицаите пък от своя страна пречат на отрядите на Българското опълчение да патрулират като постоянно ги причакват за проверки на документи и подпишете протокол за това или онова !

Завеждат се по линия на Сорос дела срещу техни активисти и всички знаем, че БХК е най-ревностният защитник на Мигрантите у нас и всички те са част от една обща глобална схема !
Правителството ни също е част от тази глобална игра на преселение! Въпреки полицейският тормоз от Войнски съюз „Васил Левски“ и от БНО „Шипка“ защитиха полицаите и граничарите, които са на границата ни !Границата между трафикът и опълчението

Те разказваха случаи, в които са си събували кубинките за да ги дадат на граничар, помагали са с храна, вода, превоз и с каквото могат !
Всички сме виждали трагичното носене на нарядите на границата ни особено в студената част на годината !
Така от Войнски съюз казаха, че не всички са корумпирани, но има такива, които са част от правителствена престъпна схема !
От Българското опълчение са изграждали оградата ни в трудните райони и в пресечените местности напълно безвъзмездно !

И се гордеят с това, защото факта, че има техни тактически патрули по границата ни обърква сериозно сметките на трафикантите и на политиците !
Защото каналджията казва, че всеки може да се купи, но ние казваме не всеки ! Така на практика се охранява нашата граница и докато граничари стачкуват с лозунг „граница не се пази с празна раница“ трафикът ще продължава, а каналджийството ще процъфтява !

Ако искаш да се влееш в доброволните отряди на Българското опълчение, запиши се за участие тук !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.