Дойде време разделно! Не може безнаказано да се граби и насилва, г-н Борисов!


Дойде време разделно г-н Борисов!
Ще се съживи ли Борисов след вчерашното си ритуално политическо самоубийство? Може би, но само ако вместо да говори небивалици за това какви били БСП навремето, вземе нещата в свои ръце и изпълни заканата си да действа безкомпромисно и при най-малкото съмнение за корупция. Съмнение!
Говоренето в стил: „Сочат ни за лоши, ама вижте другите колко са по-зле от нас“, отдавна не работи. С него Борисов си бележи автогол. А знаем, че той обича да печели на футбол. Ако иска така да се случи и на политическата сцена при тази сложна ситуация, в която го вкараха най-верните му хора, нека направи поне няколко неща:

Първо- да отстрани министър Цецка Цачева и заместник-министър Ваня Колева най-малко до приключване на проверките от ПРБ и КПКОНПИ. По този начин въпросните висши държавни служители биха били лишени от възможността в служебно качество да влияят върху извършването на проверките. Подобно действие Борисов не предприе по отношение на министър Боил Банов и министър Владислав Горанов и бяхме свидетели на „ефективността“ и „обективността“ на проверките. С проверката по скандала „Ало Банов, съм“ незнайно какво се случва, въпреки че ПРБ разполага с документите по строителството на „Ларгото“ още от началото на 2017 г. Проверката на Горанов от КПКОНПИ показа единствено, че в комисията са турени хора, които нямат елементарни познания как се извършва обективна проверка за корупция и конфликт на интереси.

Второ- да събере Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, без да чака завръщането на Цветанов от някаква конференция в САЩ. Защо да го чака? Какво ще каже Цветанов? Всичко е законно. Да, бе! По кой закон? Законът на Цветанов важи ли за обикновените български граждани? Фактите и документите са налице. Става въпрос и за закон, и за морал в политиката на ГЕРБ. За провеждане на заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ се изисква присъствие на повече от половината й членове, т.е. 6. Дано поне петима от членовете на комисията, а именно: Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова, Даниела Дариткова-Проданова не са поканени вкупом на някакви конференции и семинари. С Борисов стават шестима. Според устава на ПП ГЕРБ Изпълнителната комисия приема решения по текущи въпроси в интерес на ГЕРБ. Това, ако не е въпрос в интерес на ГЕРБ, не знам кой въпрос би бил.

Efekt 2

Трето- да се поинтересува къде е Цацаров и дали не е правилно да бъде поискано сваляне на имунитета на Цветан Цветанов и Вежди Рашидов. Без да се бърка в работата на прокуратурата, разбира се. Само да се поинтересува, предвид други случаи, при които свалянето на имунитета на народни представители, бе поискано от органите на прокуратурата.

Четвърто- да спре да говори неща, на които никой вече не вярва. Само аз мога да посоча ред нарушения, за които лично съм сигнализирала цялата ерархия до Борисов, и които нито са внимателно проследени, нито по тях са взети решения. Реплика от сорта на „Така че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме взимали правилните и верните решения.“ буди единствено смях и презрение.

Не може безнаказано да се граби и да се насилва, г-н Борисов! Дойде време разделно, време в което или ще постъпите като премиер на европейска правова държава, или отивате в историята като премиер на корумпирано и некадърно правителство.

Албена Белянова за Фрог нюз

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.