Жалко Дяконе, оказахме се мърши!

Жалко Дяконе, оказахме се мърши!


Жалко Дяконе, че се отказахме да имаме чиста и свята република, превърнахме се Дяконе в публика!
Ти казваше Дяконе: „Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само себе си“.

Днес, който печели за себе си печели, а народът все губи и губи, защото от народът се печели!
Ти казваше ни Дяконе: „Без революция сме загубени во веки веков”.

Каква ти революция, бе Дяконе, остана само куцо, кьорава и сакото, а другото избяга в чужбина да се спасява!
Ти казваше ни: ”Близо е времето вече – българинът не ще бъде роб, а свободен.”

Efekt 2

Повече роби никогаш не сме били в историята ни кървава и свята, а по-бедни и по-болни, по-гладни и по с наведени глави никога до сега не сме били ! За тази толерантност и сега говорят: ”Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност.”
Но разделят ни освен по вяра и по народност и на партии и агитки делят ни Дяконе, а те в едно ни грабят !

Ех Дяконе, не си прав тука: „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.” Живеем в безвремие и всеки тук системата обръща, а ние жалко оказахме се мърша и не времето нас да обръща, а трябва ние него, ама на – разделени, слаби сме и болни, и много бедни на дух и на душа Дяконе, на човещина и вече робът в нас не е жаден за свобода!

Така е било и така и ще бъде: ”Всички зависят от вишегласието”.
Но там горе страната ни в мишена се превърна от Бай Иван, а Янките бази си строят да се бият се тъкмят, а Европа ни съдира и кожата ни тя одира като за България няма място на света и така се превърнахме в изоставена страна на мутри и бандити да я щавят и грабят, а народът ни измира, селата ни опустяха и градовете оредяха, изчезваме като народ и нация като много ни отне тази Демокрация !

Ти казваше ни Дяконе тогава, че: „Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат, повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ”.
Но всичко туй е вярно сега и всичко идва от бедността, в която народът се държи в лъжата дето все живеем и идват все по-тежки дни ! „Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили”.
Така е прав си, но на практика Борисов ни продаде и сме друга категория чиляци с наведени глави и вместо калпаци искаме чалми ! Всичко ни е втора категория или употреба, на думи равни сме, не на дела! Ще кажеш ти: „Дела трябват, а не думи”!

Така е, но кой ръкави да запретне като народът гледа телевизия и в интригите политически живее? Дяконе, ти предупреди ни: „Интригата спира хода на народната работа.“ И така всеки ден интриги кой крал и кой кого заклал, а кучетата вече не лаят, а керванът си върви, интригата Дяконе народът победи ! Дяконе ти учеше ни: „На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.” Но днес, който казва истината е презиран хулен и неглижиран! Тези дето управляват са като въглени – те изгарят и ако не могат да те изгорят то ще те очернят, ще те омаскарят и народа сляпо вярва им и казва и този, и онзи е като тях, а истината остава покрита с прах ! Ти каза ни: „Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.” Но в свят на парите живеем и те са най-силното оръжие за беля и тази истина дори Тодор Живков проумя, че който няма пари, няма право да решава и в противен случай багажа стяга и заминава !
„Никой да не се повежда сляпо в работата”.

Ела сега и виж стадата от овце, не хора как отиват да гласуват за диктатурата си като те и дори от радост и пируват! Слепи сме Дяконе, повече и от овце ! Не сме народ Дяконе, оказахме се мърши !
Помним думите ти: „Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби“.
Но в Робство сме родени и никой не иска Роба да прогледне, че Русия си отиде и дойде ЕС, а ако не слушаме военни бази на САЩ има в страната и бързо ще ни обяснят на робите задълженията, а не правата!

Тъжно ти е Дяконе знам аз, ти казваше на всеки: „Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно.” Но свободата в страната се сравнява със салама!

Изпя веднъж в песен своя Слави и прав бе той, че „няма вече такава държава“! Ти рече ни Дяконе: „Чисто народният българин, който е разбрал и вижда мъките и неволите на милия ни народ, който е усетил вече в сърцето си всекидневните и кървави сълзи на нашите обезчестени майки, братя и сестри от тиранина, то за него няма страх, няма никакви извинения, а смъртта му е самата утеха и душеспасение.” Но знай Дяконе, че нашата утеха смъртта ни остана, а страхът отдавна сковал е душите тук!
А Бог далече, Царят го няма, спасение тук за никой не остана! Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“.Ей туй последното Дяконе дето го каза фалшива новина се оказа като ще има такова знаме, ама в Музея скрито в долап нейде в мазето! Нищо чисто не остана Дяконе и нищо свято, нито република!

Свърши се вече Дяконе, оказахме се мърши и жалка телевизионна публика!

Освен, ако народът не реши Дяконе, да изхвърли боклука от властта, но не вярвам Дяконе, не и сега!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.