Израел: Ердоган е опасен враг на България

Израел: Ердоган е опасен враг на България
Израел: Ердоган е опасен враг на България

д-р Дан Шуефтан за Ердоган който праща бежанците в България !

Не пускайте бежанци, с тях идва и насилие, предупреждава д-р Дан Шуефтан експерт от Израел !

Турският президент Реджеб Ердоган може да радикализира мюсюлманите в България. За това предупреждава д-р Дан Шуефтан, директор на Националния институт по изследвания на сигурността към Университета на Хайфа в Израел, предаде Дарик радио.

Според специелиста Ердоган е враг на България и страната ни трябва да бъде изключително внимателна в отношенията си със съседна Турция. Шуефтан смята още, че приемането в България на голям брой мигранти ще бъде грешка. Това по думите му ще доведе до нарастване на напрежението, спад в прага на толерантността и ще попречи на страната ни да достигне западноевропейския стандарт на живот.

България трябва да запази отношенията си със съседна Турция, но да бъде внимателна, защото съществува риск от радикализация на част от населението, подчерта д-р Шуефтан:

„Ердоган е опасен човек и трябва да го смятате за враг на България. Не казвам да спрете да търгувате с него или пък да го бойкотирате, но всяко предложение, отправено от Турция, дори да изглежда добро и да е примамливо, трябва да обмисляте и преглеждате още веднъж. Ердоган е много опасен мегаломан, който, ако не внимавате, ще радикализира турското население в България. Тези хора са привързани към България, но той е способен да радикализира част от тях в негова полза. Към този момент това не е проблем, но ако не внимавате, ще стане“.

Efekt 2

Д-р Шуефтан коментира и мигрантската криза. Според него страната ни не трябва да се поддава на натиск и не трябва да приема голям брой бежанци, защото това ще има негативни последици.

„Ако под натиска на другите европейските държави допуснете голяма емигрантска вълна, това ще бъде историческа безотговорност. Какъвто и да е натискът на Германия и другите западни европейски държави да приемете дори една четвърт от мигрантите, ще е огромна грешка. Вие трябва да се противопоставите на това да се приемат голям брой мигранти като цяло в Европа, защото в момента, в който те вземат своя статут, от която и да е държава, те ще могат да дойдат в България свободно.

Открито трябва да заявите, че не сте склонни да направите компромис с националната си сигурност, като приемете голям брой хора, които просто искат да подобрят начина си на живот. Ако допуснете това и мигрантите разберат, че в България се живее добре, милиони хора ще дойдат в Европа, а част от тях – и в България. Това ще промени начина на живот тук. Ще има насилие, прагът ви на толерантност ще стане по-нисък“, добави той.
Според израелския експерт България трябва да извърви дълъг път, докато достигне стандарта на живот на Западна Европа. Приемането на бежанци ще забави допълнително този процес, затова не трябва да се подценява.

Д-р Дан Шуефтан е в България по покана на Дипломатическия институт. Той изнесе пред български и чужди дипломати и представители на академичната общност публична лекция на тема „Близкият изток в преход“.
Източник:clubz.bg
Ние от Blife.eu ще допълним !
Създаването на ПП „ДОСТ“ един ден ще изиграе огромна роля за радикализирането на ислямът в България !
Именно затова тя не трябваше да бъде регистрирана, но Бойко Методиев Борисов позволи това и с този жест той показа, че служи не на България, а на Турция и целият халифат !
Сега отвори широко границите ни и покани всички бежанци у нас, а ние от Blife.eu сме казвали много пъти, че тези хора не бягат от война, те я носят със себе си и тя скоро ще е във вашите домове !

Време е за радикална и незабавна Българска пряка демокрация, време е за спасението на цяла една нация продадена от това правителство, време е да потърсим сметка дето се казва ДО СТЕНАТА !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.