НЕ ПИПАЙТЕ ШИПКА !

НЕ ПИПАЙТЕ ШИПКА !

Връх Шипка да бъде прекръстен…..

Връх Шипка да бъде прекръстен на връх Свети Никола. Това поискаха интелектуалци от президента Росен Плевнелиев. В дните, в които честваме Независимостта на България, те отново напомниха, че първоначалното име на историческия връх е именно Св. Никола.

Защо се е стигнало до там името на върха да бъде променяно дори два пъти и защо в момента съществуват два съседни върха с името Шипка?

Върхът с паметника е носел името Св. Никола. А върхът Шипка, където са се водели битките на опълченци, руската армия и турските войски, е отсреща, разказват хора, участващи в подписката.

Efekt 2

Цялата налична преписка в архивите на страната говори за изграждането на Паметник на свободата на връх Свети Никола.

Според справка с енциклопедия от Следосвобожденска България, върхът наистина е носил името Св. Никола. До 1951 г., когато властите решават друго. По това време върви преименуване на много обекти в страната, които се свързват с буржоазни или религиозни събития и символи. По тази причина и легендарният връх с име на светец получава ново име – на руския генерал Столетов.

Години по-късно властта отново сменя името, защото Столетов не се харесвало на Брежнев – защото бил руски царски генерал, разказва Нова тв. Така през 1977 г. върхът получава името Шипка, сочат архивите в Държавен вестник.

Името е същото като това на съседния връх, с не по-малко история.

Така от 1977 г. насам в България има два планински върха с името Шипка.

Според учените смяната на името на върха,където се намира Паметникът на свободата, е необходимо, за да не се преиначава историята.

Източник: economic.bg

Ние от Blife.eu питаме ще позволим ли да се гаврят с историята ни свята и да ни унижават ?
Как може това нещо като шут да се гаври с Българската памет и да нарича солдатите пролели кръвта си за свободата на България ТЕРОРИСТИ и да се гаври с дедите ни застанали рамо до рамо с Руската армия за да пролеят кръвта си за свободата на отечеството ни нашите опълченци за да бъдат наричани СЕПАРАТИСТИ?

До кога бе Братя и сестри, ще търпим таз продажна СГАН да ни управлява и унижава?

Всеки ден да подменят и заменят истината – нямало РОБСТВО, а имало СЪЖИТЕЛСТВО!!! Българите по произход били ТЮРКИ!!!

Кървавото клане в Батак било МИТ!!!
Лески бил престъпник, изнасилвач и убиец, и бил преследван според Цветан Цветанов от ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ!

Премахнаха половината автори от учебниците за да промият мозъците на децата ни, а ГЕРБ промива на родителите им !
До кога ще търпим да ни пеят „кой уши байрака“ на турски и да ни казват, че в България да се говори на Български е НЕНОРМАЛНО?

Да, НЕ Е НОРМАЛНО да търпим !
НЕ Е НОРМАЛНО Борисов да поиска още и още мигранти да се заселват в страната ни !

НЕ Е НОРМАЛНО ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ, ПРОДАВАЙКИ СЪДБИТЕ НА ДЕЦАТА СИ В РОБСТВО, ПРОДАВАЙКИ РОДОВАТА СИ ПАМЕТ, ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА ДЕДИТЕ СИ ! НЕ Е НОРМАЛНО И НА ШИПКА ДА ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЗАГИНАЛИТЕ ОСМАНСКИ ВОЙНИЦИ ! НЕ Е НОРМАЛНО тези АМЕРИКАНЦИ, КОИТО БОМБАРДИРАХА СОФИЯ да имат паметник !

НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ НАРИЧАМЕ БЪЛГАРИ, ако това е нормално за управляващото правителство!
И те го доказват – Борисов написа БЪЛГАРИСТАН И СЕ ПОДПИСА !
НЕ Е НОРМАЛНО ТОЙ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ !
Не е нормално да си седим у дома и да си пишем в интернет, не е нормално да носим Български имена и да се наричаме Българи, ако не поправим всичко това сега и веднага !

Вярно няма такава държава, но не забравяйте, че всички ние сме държавата и заедно сме по-силни от всичко и всички !

Време е да изхвърлим боклука от властта и да изградим една силна и свободна независима България !

Иначе просто сме се предали без бой !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.