Пинокиев срещу Цацаров във Wikipedia

Пинокиев срещу Цацаров във Wikipedia Stefan Projnov, Стефан Пройнов


На интересни неща би се натъкнал всеки чужденец, който реши да провери кой е главният прокурор на България в световната интернет енциклопедия Wikipedia. Докато в българското издание на популярния портал можем да видим само отделни мнения и догатки за скандалите, в които Цацаров участва отделно от началото на мандата си, то в английската версия те са посочени точно и конкретно.

Така например Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров в корпоративния рейд срещу Корпоративна търговска банка. Според информацията между 2013 и 2014 г. „корупмпираната съдебна система в България, заедно с корумпирани медии и представители на изпълнителната власт, са организирали класически корпоративен рейд срещу банката”. Четвъртата по големина банка по това време в България, съставляваща 10% от брутния вътрешен продукт на страната, е спряна, парите на вложителите замразени, а активите откраднати.

Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров, който е действал в синхрон с Делян Пеевски в опита да бъде съборена банката. Порталът посочва още, че собственикът на банката Цветан Василев е станал лична цел на Цацаров. Той е наредил на данъчните органи да разследват банкера.

Efekt 2

Дейна роля Цацаров заема и в т.нар. „Афера Костинброд”, което също попада в страницата на Wikipedia за главния прокурор. Според информацията той е наредил спецакцията на ДАНС в деня преди вота през 2013 г., което е повлияло на изборния резултат. В последствие се оказало, че незаконна дейност в печатницата „Мултипринт” няма.

Ролята на Цацаров в „изфабрикуваното” разследване срещу Христо Бисеров също присъства в страницата му. Там се посочва, че две години след началото му Бисеров е напълно оправдан.

За други умишлени „гафове” на Цацаров се посочват и разследванията срещу Богомил Манчев и Гриша Ганчев.

Цялата информация на английски можете да откриете тук.
Източник : frognews.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че Wikipedia отдавна се използва като мръсно оръжие от медийните кръгове на фондацията „Америка за България“ у нас ! Нашите наблюдения сочат следните факти!

Ние от години следим и ползваме информация от Wikipedia, но какво забелязахме?

Следим рубриката родени и починали, защото имаме такива специализирани всекидневни публикации и какво виждаме?

От години насам българската история се подменя и изчезват имената на знаменити българи революционери и активни обществени личности и на тяхно място се появява султани и мореплаватели, американски политици и популярни личности, но от други континенти не и от нашите ширини и примерите са стотици !

От няколко месеца обаче активни функционери от „Да България“ и „Америка за България“ както и някой техни изпълнители можете да видите „ТУК в Wikipedia” добре замаскираната им дейност в уж борба с фалшивите новини !
На вниманието на прокуратурата проверете ЧИСТ ИНТЕРНЕТ !

Ние от blife.eu не веднъж сме посочвали източника на проблемите и техният поръчител ИВОТО ПИНОКИЕВ !
Но на практика няма конкретни действия срещу тези хора и медийната им манипулативна среда !

А сега Цацаров е поредната цел на атака от тях !
Ще се самосезира ли българската прокуратура и ще отговори ли на техните нападки или ще се детронира един прокурор за да дойде друг на негово място? Кой ще победи – Ивото Пинокиев или българската държава?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.