Почина прокурорът арестувал Бай Тошо

Почина прокурорът арестувал Бай Тошо
На 23.05.2020г. почина прокурорът арестувал Бай Тошо.

Евтим Стоименов бе първият шеф на прокуратурата след идването на промените през 10 ноември през 1989г.

Евтим Стоименов издава постановление за ареста на Бай Тошо и по-късно когато той е арестуван и мярката му за неотклонение е променена в домашен арест се появява и Бойко Борисов като охрана на Живков.

Охрана, която е сложена от мутрите на прехода, но и от Американските служби, които са контролирали тези процеси у нас. Евтим Стоименов остава на позицията главен прокурор по-малко от година от 14.12.89г. до 06.11.90г. Според Иван Славков-батето именно тогава Бойко Борисов е бил вербуван от американските служби като доносник и от обикновен пазвантин кариерата му тръгва стремглаво.

Efekt 2

Освен, че Борисов е донасял за битовизма, навиците и ежедневието на Тодор Живков всеки ден той е предавал и за срещите на Живков с кого и какво са си говорили и всяка тайна до която се е домогвал.

Днес всички сме свидетели на кариерата на Бойко Борисов. Има една поговорка, че „зад всеки успял мъж има по една жена“, но има и друга по времето на Бай Тошо, че „зад всеки успял кадър седи Държавна Сигурност“, но днешният прочит е, че зад всеки един успял политик седят американските служби.

Така е на времето всички ходеха да учат в Русия, а днес карат академия в Америка. Времената се променят, имената се сменят, но моделът си остава същият.

Днес никой не говори за Евтим Стоименов и само Иван Гешев изказа съболезнования на близките му, а Борисов е забравил от къде е тръгнал. Мир на душата му, ще дойдат други времена и ще има други прокурори.

Днес никой не говори за Евтим Стоименов, но това кое направи Тодор Живков повече от 30 години не може да бъде разграбено и съсипано.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.