Стефан Пройнов: Овце ли сме?

Стефан Пройнов: Овце ли сме?


Стефан Пройнов: След като стадото приеме задължителното ваксиниране и контрамарките- чиповете то ще приеме и всичко принудително! Най-интересното е, че стадото изпълнява всичко безропотно, което му кажат овчарите, защото те овчарите го пазят от вълците, а истината е, че 99,9% от овцете умират от овчарите, а не от вълците.

Та следват неотлъчно командите от медии, телевизия и смартфони обикновено всички следват овчарят и стадото. Казват, че този, който се отдели от стадото гази трева, а в стадото обикновено газят. Отношението към масите като към стадо овце е от векове. Дори и в Библията се дават десетки примери без да се прикриват дори.

1 И вие човеци, сте Мои овце, овцете на пасбището Ми, и Аз съм ваш Бог, казва Господ Иеова.
2 Те не ще бъдат вече корист на народите, и земните зверове не ще ги изпояждат; но ще живеят в безопасност, и не ще има кой да ги плаши.
3 И ще поставя над тях един пастир, слугата Си Давида, който ще ги пасе; той ще ги пасе, и той ще им бъде пастир
4 Затова Аз ще избавя овцете Си, та не ще бъдат вече за корист; и ще съдя между овца и овца.
5 Затова, така им казва Господ Иеова: Ето, Аз, сам Аз, ще съдя между угоена овца и мършава овца. А овцете Ми пасат утъпканото от вашите нозе, и пият вода размътена с вашите нозе.
6 Малко ли ви е дето пасете доброто пасбище, та тъпчете с нозете си останалата част от пасбището си? и дето пиете бистра вода, та мътите с нозете си останалата?
7 Те се разпръснаха понеже нямаше пастир, и, като се разпръснаха, станаха храна на всичките полски зверове. 8 Моите овце се скитаха по всичките планини и по всеки висок хълм, дори овцете Ми бяха разпръснати по целия свят; и нямаше кой да ги потърси или подири.
9 Затова, слушайте, пастири, Господното слово.
10 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, понеже стадото Ми стана корист, и овцете Ми станаха храна на всичките полски зверове, защото нямаше пастир, и пастирите Ми не потърсиха овцете Ми, но пасяха себе си и не пасяха овцете.

Efekt 2

Стефан Пройнов: Още много примери могат да се дадат, но истината е, че от векове на нас обикновените миряни и обикновените хора се гледа като на стадо.
Естествено религиите до голяма степен са се изхабили като влияние, но принципът си остава днес – медиите са тези, които посочват фокусът на внимание на стадото, а пастирите са тези, които го насочват в правилната посока.

Има и овчарски кучета за тези, които се отклоняват от стадото.
Стефан Пройнов: Матей 18:12
Тези „малките“ са и обект на спасителното служение на любящия Овчар. Дори само една от стоте Му овце да се заблуди, Той оставя деветдесет и деветте, за да отиде да търси изгубената, и не се връща, докато не я намери. Радостта, която овчарят изпитва, след като намери заблудената овца, трябва да ни научи да уважаваме и ценим Неговите „малки“.
Стефан Пройнов: Искам да Ви попитам овце ли сме защото тези дето следват стадото често не стъпват по зелена трева а по ….

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.