Стефан Пройнов: Паралелен свят

Стефан Пройнов: Паралелен свят


Стефан Пройнов: Всички говорят открито за паралелната държава без свян и притеснение, без капка укор и съмнение, че тя съществува. И докато хората протестират и скандират искаме промяна в мафията някои хора искат подмяна.

Подмяна желаят и лидерите яхнали протеста като президента Радев обяви „мутри вън“ сякаш цитираше манифеста пред хората на протеста. Лозунги и коалиции с такива имена всеки скандира за смяна на властта, но за коя власт говоря те – тази в паралелната държава или назначената от тях да ръководи нашата държава? Накратко думата МАФИЯ идва от Италия и най точното и обяснение е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората. Мафията представлява най-могъщата форма на организираната престъпност. Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания. Трафикът на наркотици и оръжия, склоняването към проституция, рекетът, хазартът и строителни афери са типичното ѝ поле на изява. В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите. Отначало „мафия“ се отнася само до сицилианската Коза Ностра, създадена в периода веднага след обединението на Италия, с цел да защитава интересите на дребните земеделски собственици в бедния италиански юг.

Останалите италиански криминални организации имат други имена (неаполитанската камора, калабрийската ндрангета, апулийската са̀кра коро̀на унѝта). С течение на времето обаче терминът добива все по-широко значение (извън Италия) и става все по-употребяван. Днес е загубил изключително италианската си първоначална конотация и е станал синоним на „организирана престъпност“, използван в цял свят (в днешно време едни от най-силните и опасни мафии в Европа например са руската и албанската). В мафията работят и жени.

Efekt 2

Стефан Пройнов: Един от най-известните антимафиоти в Италия се нарича Роберто Савиано негови са думите: „Италия е Демокрация с мафия, България е мафия с Демокрация”. Та щом един от най-известните в световен мащаб борци с мафията прави такъв коментар ние сме склонни да му вярваме. Значи подмяната в мафията у нас следва демократични процеси, които да доведат подмяна в йерархията и зоните на влияние.

Отидоха си доста знакови фигури, а мафията не търпи вакууми – все някой иска да заеме местата им, много хора виждат възможност за израстване в йерархията в мафията, което на практика си е пренареждане на властови позиции в паралелната държава. Стефан Пройнов: За този паралелен свят става дума където държавата не се бори с мафията, а само я финансира.

Отиват си не едно поколение в политиците, но и в мафията този преход сме го гледали когато си отиде Илия Павлов и се появи Пеевски. Днес сме свидетели как Пеевски и Бойко губят своето влияние, но няма официално обявени имена, които да ги заместят. Това е, защото още не са се разбрали кой, къде и как ще поеме още са силни старите играчи, а на улицата всичко е в затишие. Който контролира мълвата на улицата той командва в страна като винаги е било така, а мафията контролира улицата.

Стефан Пройнов: Започнат ли да се спрягат имена на улицата значи процесите в подмяната са преминали и новите имена започват да градят авторитет. Правителствата и политиците където е съсредоточен фокусът на обществото са опаковката на паралелната държава. Трябва другаде да се гледа, трябва другаде да се слуша, ако искате да знаете какво се случва.

Стефан Пройнов: Някои наричат паралелната държава мафия, други им викат мутри, трети организирана престъпност, а аз ви казвам, че това си е един паралел свят, който с нас и без нас съществува! Следете процесите и ще научите истината. Има поговорка „тръгнете по пчелата и тя ще ви заведе до меда“ има и друга приказка „тръгнете по парите и те ще ви заведат до мафията, защото в цял свят е известно, че политиците лъжат, но в цял свят се знае, че парите никога не лъжат“.

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.