Стефан Пройнов: Румен Радев да каже „мутри вън от иманярската мафия“!

Стефан Пройнов: Румен Радев да каже „мутри вън от иманярската мафия“!


Стефан Пройнов: Има ли иманярска мафия у нас и тя ли е по-силна от държавата? Бойко Рашков за първи път показа воля да промени това и мутрите да бъдат арестувани. Дано това се случи и в Иманярската гилдия. Имаш право да притежаваш металдетектор, но можеш да си съден, защо?

Има един член по който прокуратурата на Гешев тормози иманярите и това е ЗКН 277а, ал. 7 Това е все едно да си купиш кухненски нож от магазина и да те арестуват като потенциален убиец и да ходиш да доказваш, че нямаш сестра, сещате се .

Как един собственик може да регистрира своят металдетектор като в Министерството на културата се извършва само, ако металдетекторът се използва за осъществяване на теренни археологически проучвания или други специални дейности, посочени в закона.

Efekt 2

Ако не сте археолог, това е невъзможно. Собственикът не може да регистрира средството, с предназначение за извършване на теренни археологически дейности, защото за археологическите проучвания се изисква специално разрешение, което се издава въз основа на заявление, подадено от лицата, посочени в чл.150 Именно заради това хората се регистрират в дружества за металдетектинг или в дружества за търсачи на самородно злато или метеорити. Но това не ги спасява от Полицейски тормоз на практика.

Прокуратурата търси умисъл в собственикът, че той знае, че неговият уред може да окриви движими паметници на културата. И ако има каталог за монети вече е предпоставка за престъпно намерение. Това трябва да спре и Българското законодателство да се синхронизира с европейското. Има много добри закони в Германия, Франция, ако щете Великобритания и Турция дори. Това с иманярската полиция по подобие на Италианските карабинери вече се провалило и е била закрита на Острова преди повече от 7 години. Трябва да се седне и да се направи закон, който да не превръща търсачи, колекционери и нумизмати в престъпници. Стефан Пройнов твърди, че това е тема касаеща много хора и те очакват промяна и работещ закон може да е строг, но да бъде справедлив.

Да има ясни правила и да се спазват и да има точен регламент. Когато иманяр изкопае монета е престъпник, а когато археолог продаде монета изкопана от археологически музей, какъв е? Когато музеен сътрудник подмени или открадне монета от някой фонд и я продаде на черният пазар какъв е? Ако музеите купуват антики, които желаят ще е добре, а тези, който не са интересни за тях да бъдат освобождавани на пазара така и дилърите на антики няма да плащат за трафици и да се крият, а дейността им няма да бъде нелегална.

Това може да съживи икономиката ни по не потвърдени данни в България има между 320 000 и 400 000 човека, които веднага ще хванат машините с техните семейства. Това са много гърла, който ще бъдат нахранени. Ако държавата има воля ще намери начин, ако мафията си има държава закон няма да има. Имаше протести и Президента Румен Радев каза на висок глас „мутри вън“, но да видим сега дали мутрите, или народа – или ние, или те?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.