Стефан Пройнов: Тайните на тайните общества в археологията

Стефан Пройнов: Тайните на тайните общества в археологията


Стефан Пройнов: От древни времена съществуват тайни общества. Tе са пазители на знания и древни познания, но и някой искат тези познания за себе си да ги използват за придобиване на блага и власт. Други предпазват човечеството от човешката алчност и глупост. Трети търсят отговори, а въпросите са много – как са построени пирамидите, как са пренасяни огромните късове скали, има ли са някакъв вид левитация замесена в този процес?

Има ли артефакти, които имат неземна сила като Кивотът например. Къде е кутията на Пандора и какво има в нея? Хиляди въпроси, който идват от митове и легенди, а тези митове и легенди са родени от факти и свидетели. Съществува ли Граалът и мечът на крал Артур и каква сила предава? Вярно ли е, че копието на съдбата може да влияе на ходът на историята?

Каква е лирата на Орфей – психотронно оръжие ли е, че може да подчинява волята на хората и на дивите зверове дори. Списъкът е дълъг, а отговорите се търсят от векове и още векове ще вълнуват съзнанието ни. Истината е, че тайните общества търсят тези тайни артефакти и древни ръкописи, които съдържат тайно познание за да ги използват за техните користни цели. През вековете сме били свидетели на археологически и други експедиции спонсорирани от частни дарители подтиквани от користни цели.

Efekt 2

В историята има описани стотици такива като започне от Аргонавтите и минем през експедициите на Колумб и достигнем да Нацистките спонсорирани от СС та до наши дни. Всяка минута някой някъде копае от долината на царете в Египет та до разкопките на Татул. Земите ни са осеяни с останки от предходни цивилизации, а сред тях са скрити и артефактите описани в митовете и легендите. Археологията все повече заприличва на иманярството. Филмите за Индиана Джоунс, макар и художествена измислица повдигат завесата зад която се вижда съмнението за което говорим.

Винаги ще има Хора и тайни общества, които ще търсят съкровища и артефакти както и скрити ръкописи, защото къде да скрият древните своето познание, ако не в хранилищата със съкровища и така парите, властта и знанието се преплитат, а информацията за тези места или засекретена или се пази ревностно в такива хранилища като това на Ватикана например. Къде са ръкописите от Александрийската библиотека, къде според Вас? Стефан Пройнов: Има тайни за които си струва човек да умре.

Има тайни за които човечеството не узряло. Има тайни технологии за който ние хората не сме дорасли да ги експлоатираме за благото на човечеството, а искаме да ги превърнем в оръжие за да доминираме над другите. Затова някой тайни трябва да си останат такива и затова винаги ще има тайни общества – пазители на знанието и познанието. Но и винаги ще има тайни общества и групи от хора, който в съзаклятничество ще търсят тези тайни скрити във времето назад.

Стефан Пройнов: Има ли такива скрити познания в нашите земи? Има ли артефакти, които се търсят от тези общества по нашите земи и кои са те?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.