Уродлива Демокрация

Уродлива Демокрация


Свободата се превърна за бандитите в свободия!
Кражбата в поминък за едни, а за други бедността в робство !
Някога познавалите робството са скачали в морето и са казвали „по-добре смърт, отколкото в робство“, а днес робството е икономическо и леко по-леко като плевел обхваща, душата ни !

500 години и след тях до гроб – това е Българинът роб !

Гробаря, ударите на камбаната отброява за него  това е цената на хляба !

Efekt 2

Леко по-леко, но сигурно цените растат като ще се удавим в бедността, но народът си трае и какво да прави робът се чуди и мае !
Не сме в епохата на Спартак и други горди като Левски и Ботев, а нали днес сме роби на нова обединена Европа !

Бойко казва „Брюксел каза“!
Все някой някъде казва, все някой някъде решава съдбата на роба, а той тихичко и смирено мълчи ли , мълчи да не загуби и последната си троха !

Къде остана гордостта на Българинът прославила ни във вековете, къде остана любовта към отечеството завръщала ни винаги у нас, къде остана на лъвовете сърцето туптящо и скърбящо за свобода? Кои сме били и кои сме днес, а сега поне малко срама няма ли в твоята душа?

Земя родила воини и царе велики, земя кърмила хайдути страховити, земя напоена с кръвта на герои дали животът си за свобода, а днес погребваме в нея техните чеда !
Потомък на Дуло и на велики родове днес беден е и гладен като тихичко реве свит в ъгъла на някоя стая погнусен в омая!

Нима в гените ни няма съпротива, нима кръвта не се бушува или сме вече роби до един? Как не се намери поне един да каже „стига толкова мизерия и нищета, народе ставай на борба“!

Това е уродлива Демокрация, в която няма ред и справедливост, в която силни са подлите, а слаби са силните, в която доброто е порок, а порока нормалност!
Кой сме били и какви сме днес, ох Боже, какви ли ще сме утре?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.