Ангела за халифат

Ангела за халифат

Кои сме ние да защитаваме християните от останалата част на света и да кажем, че няма да приемем мюсюлмани или джамии в нашите държави

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на среща при закрити врата с представителите на Европейската народна партия преди нейните разговори с френския президент Франсоа Оланд.

Без изрично да се споменава Меркел остро е осъдила поведението на Унгария, Чехия и Словакия, които се противопоставят на приемането на мигранти. Според нея точно тези държави най-добре би трябвало да знаят как се живее зад огради, защото самите те са минали през такъв период.“Ние от Източна Европа – аз смятам себе си за източноевропейка – видяхме, че изолацията не помага“, е казала Меркел, която е израснала в ГДР.

Efekt 2

„Бежанците няма да спрат само защото някой е издигнал ограда и аз самата живях достатъчно зад такава ограда… Тези, които имаха щастието да видят края на „желязната завеса“ смятат, че могат напълно да се спасят от отделни явления на глобализацията“, е заявила фрау канцлерин.

Унгарският премиер Виктор Орбан и неговият словашки колега Роберт Фицо остро осъдиха нейната политика на отворени граници за бежанците от Сирия. Според тях тя по този начин е предизвикала още по-голяма бежанска вълна от мюсюлманските държави, които застрашават християнските ценности в Европа.

„По този въпрос може да преговаряме. Кои сме ние да защитаваме християните и да кажем, че няма да приемаме мюсюлмани и джамии в нашите страни. Така не става“, казала още Меркел, която е дъщеря на евангелистки пастор, който доброволно избира да живее в ГДР.

Според нея на страните на ЕС от Източна Европа трябва да им се даде повече време, за да приемат бежанци. Но отхвърлянето на бежанци представлява опасност за Европа, категорична е Меркел, цитирана от авторитетното издание „Политико“.

През последните две години основна мишена на бойците на терористичната организация „Ислямска държава“ на територията на днешен Ирак и Сирия са местните християни. Хиляди от тях бяха избити и прогонени от родните им домове. Не са малко и случаите, в които жени и млади момичета християнки стават робини на бойците на Халифата.
Източник: bultimes.com/

Ние от Blife.eu ще зададем следните въпроси: На къде върви Европа – към халифат ли ? Само да припомним, че в Дания свалят кръстовете от църквите, защото дразнели пришълците ! А преди броени чесове стана ясно, че се обсъжда закон във Великобритания, който да забранява на Християнски семейства да осиновяват деца ! Това е политика на подмяна не само на една стара европейска нация, а и на една древна религия Христинската ! Напомняме, че Меркел е издигната с гласовете на Христиандемократическа партия, но ние не виждаме Християнска политика, а тъкмо обратното !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.