Арестуваха хората на Йоско от Килърите-4

Арестуваха хората на Йоско от Килърите-4 /видео/

Йосиф Йосифов или Йоско Костинбродския е бил тартор на четвъртата поред група от “Килъри”.

Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на него и още четирима за убийства и отвличания за откуп.

В организираната банда са участвали още 3-ма души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал, съобщава от спецдържавното обвинение.

Efekt 2

Петимата обвинени са задържани на 6 ноември при спецоперация на ГД „Национална полиция“ и СОБТ.

Под ръководството на Йоско са били Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и Марян Атанасов.

В престъпното им сдружение са участвали още Ради Калинов (участник до 19.06.2009г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване);Асен Петров-Шаки (убит на 01.09.2004г.) и Борис Арсов-Борчо(убит на 29.11.2003г.).

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2003 г. до задържането на част от участниците по друго дело на 1 юни 2010 г.

Двама от членовете на престъпната структура са обвинени за организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.

При задържането на Марян Атанасов е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Припомняме, че в края на януари станая ясно, че Гърция ще ни върне Йоско, който бе арестуван в Солун, най-вероятно е готвел престъпление там.

Йосиф Йосифов бе обявен за общодържавно издирване за извършени тежки престъпления през 2010 г.,

а от 2012 се издирва и от Интерпол във връзка с организирана транснационална престъпност.

У нас Йосифов е разследван по дело за организирана престъпна група, търгувала с дрога. През март м.г. Софийска окръжна прокуратура внесе делото в спецсъда, като в него Йоско бе обвинен за тартор на група от над 10 души, разпространявала амфетамини, марихуана, кокаин и хероин в София, Констинброд и Своге.

В миналото Йоско Костинбродския бе обвинен и за убийството на хърватския килър Иван Може, за когото от шест години няма никаква информация. Съдът обаче оправда Йосифов по това дело.

Йоско изчезна от правоохранителните органи в началото на юни 2010 г., след като полицаи атакуваха къщата му в софийското село Безден. Според слуховете той е бил предупреден от вътрешни източници, че го чака арест.

Името на Йосифов се свързва и с редица отвличания, сред които на сина на футболния бос Венци Стефанов и на шефа на клуб „Добруджа“ Стефко Колев.

За тези престъпления обаче не бяха събрани доказателства срещу Костинбродския.

Източник: bnews.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.