Ахмед Доган отвръща на удара

Ахмед Доган отвръща на удара


Доган даде команда ДПС да демонтира правителството
ДПС ще впрегне всички сили за “демонтажа” на националистите от управлението на страната. Това е решението на Централния съвет на партията, който се провежда в София.

Днешното решение е предшествано от заседание на председателския съвет на партията вчера, в което се е включил и Ахмед Доган.
Централното оперативно бюро на движението е издало командата “всички срещу национализма” и за целта на този демонтаж ДПС ще ползва всички инструменти на демокрацията, каза на пресконференция в почивката на заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт, заяви Карадайъ. По думите му ГЕРБ подражава на националистите. Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхната политика и поведение загробват държавата, посочи той. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта Карадайъ.

Кметове, общински съветници, депутати, членове и евродепутати на партията имат зелена светлина да работят за тази цел, добави Карадайъ. Сред тези инструменти на демокрацията председателят на ДПС каза, че стои и вотът на недоверие, но не потвърди със сигурност, че ДПС ще подкрепи предложението на БСП за отрицателен вот срещу управлението.
Между двете партии предстоят разговори и тогава ще стане ясно дали ДПС и БСП ще играят заедно за евентуален бъдещ вот на недоверие.
На въпрос дали искат оставка или преформатиране на кабинета в сегашния му мандат, Карадайъ каза: Преформатирането е неизбежно. Дали с предсрочни избори, или не, то е задължително”.

Efekt 2

Председателството не може да бъде алиби за коя да е власт, още повече власт с участието на националисти, допълни председате лят на ДПС.
Източник: offnews.bg

Този път ГЕРБ прекалиха след подигравките с Ахмед Доган и фалшивите новини за него, че е получил инфаркт, а сега ДПС си връща прединфарктното състояние на правителството !
ДПС са били балансьор с най-големи облаги от властта, но този път те се превръщат и в евентуален партньор за вот на недоверие на правителството ! Макар и Местан да играе по нотите на ГЕРБ и да нанесе големи щети на ДПС, макар и ГЕРБ да ги щавят в региони като Хитрино и Тодор Икономово и област Шумен, ДПС си имат своите козове в политическата игра !
Дано извади някой тайна от ръкава си почетният председател !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.