Ахмед Муса от Ислямска държава ли е или България вече е Ислямска държава ?

Ахмед Муса от Ислямска държава ли е или България вече е Ислямска държава

Ахмед Муса – част от международна група, свързана с “Даеш”

Ахмед Муса Ахмед е част от международна група, разпространяваща идеите на “Даеш” (“Ислямска държава” – бел.ред.), се казва в доклад от Грац, Австрия, за който съобщава БНР.

Документът е получен в Пазарджишката окръжна прокуратура по договор за международна правна помощ.

Efekt 2

Преди дни Окръжният съд в Пазарджик прекрати делото срещу Ахмед Муса и върна на прокуратурата обвинителния акт срещу него и групата му за проповядване на радикален ислям.

Според заключенията във въпросния австрийски документ, Ахмед е бил в пряка връзка с тамошния ръководител на джихадистката групировка, който в момента е обвиняем по аналогично дело за разпространение на радикален ислям.

Същевременно днес Пазарджишкият окръжен съд остави без уважение искането за изменение мярката за неотклонение “задържане под стража” на 11 от 14-те подсъдими, обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа и на идеите на терористичната организация “Даеш”.

За период от осем месеца между 2013 и 2014 г. Ахмед Муса Ахмед е

посещавал 10 пъти основната терористична клетка в Грац, Австрия.

Той е контактувал лично с тамошния ръководител, наречен Дахмид. Двамата са поддържали връзка и с ислямисткото звено в Кьолн, Германия.

Според обвинението става дума за международна организация.

Днес адвокатите поискаха да не се дава ход на делото, тъй като искането им за замяна на постоянния арест в по-лека мярка е внесено преди връщането на делото в досъдебна фаза.

Съдът не уважи иска, тъй като срокът на разпореждането за влизане в сила на това не е изтекъл.

Близките на задържаните днес протестираха, че мярката “постоянен арест” се е превърнала в наказание, за което няма доказателства.Делото продължава.
Източник: www.vesti.bg/

Ние от Blife.eu алармирахме, че Ислямска държава е в България, но никой не ни чу! Казвахме, че нашенците празнуват атентатите пак никой не ни чу! Добре че държавата се намеси поне сега преди да екзекутирали някой публично или не дай си Боже има взривове на камикадзета! От 2013г. има цели села вече самоопределящи се като последователи на Исляма, а дали на Ислямска държава или държавата ни ислямска преценете Вие! Това е снимано в България! Вижте видеото:

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.