Бай Тошо: Добре ли сте другарки и другари?

Бай Тошо: Добре ли сте другарки и другари?


Добре ли сте другарки и другари, и всички там Лумпени, Тулупи, и всякакви Дебили на премиера близки и много мили?
Как сте, добре ли я карате, имате ли мазета пълни с мезета и хиляди буркани с месо, туршия и сладка и конфитюри и всякакви деликатеси от градината на баба дето му викате сега био продукти или еко натурални?
Или ядете салами неясни и консерви ужасни?

Как сте, добре ли сте, имате ли спестовни книжки и застраховки?
Сега гледам Лади и Жигулита не си купувате, ама и от другите западните, хубавите, модерните и нови не взимате.
Как сте, на море ще ходите ли или на планина, или под карантина ще си седите у дома?
Обвинявахте ме във всички смъртни грехове, но престъпност нямаше и наркотици, а гледам модерни демократични думи са навлезли в житието ви като Наркодилър, Чалга, джендър и скоро и третият пол.

Абе модерни сте и сте бедни, станали сте калпазани и чакате държавата да ви храни докато градините на село пустеят докато асмите не раждат вече грозде, а животните ви ги избиха и се отказахте да ги гледате.
Добре ли сте? Имате солариум, джакузи имате и сателити, абе модерни сте, ама сте гладни, богати на технологии и бедни на духовност, богати на желания и бедни на реализация, богати на амбиции и бедни на човещина.
Питам в личен план как сте, добре ли сте, имате ли кого да обичате и кой да ви обича, защото децата ви в чужбина, а съседите ви измряха, защото нещо оредяхте ми са струва?

Efekt 2

Демокрацията ви донесе много неща, ама не можете да си ги купите, а и като нямаш с кого да споделиш една радост да ви таковам и иманетата.
По мое време хората си помагаха и бяха задружни, но сега хора няма, а ако срещнеш някой да ти помогне за нещо то най-вероятно ще иска друго нещо.
Добре ли сте, как сега при мен беше лошо, ама сега май е по-лошо?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.