Бай Тошо за ролята на една домакиня!


Ролята на една домакиня е най-важното в родово общинският ни строй. Жената е пазителката на домът от времето когато сме живели в пещери до днес – до вчера, след падането ми от власт започнаха промените. Които ви докараха до това положение и това не е случайно, това е дълъг процес, които е започнал в демократичните общества и дойде тук. Спомняте ли си британската рок група “Куийн” и нейния вокалист Фреди Меркюри. Аз ги бях забранил, те деморализираха обществото и още преди повече от 50 години се правеха на жени и да не казвам какви бяха. Ролята на жената се разводни и навлязоха други течения и тя стана по-уверена, изостави готварската престилка. Жените встъпиха и в ръководните роли не само в домът, но и в икономиката и бизнеса, а да не казвам, че са най-активни и в политиката.

Тази еманципация и феминизъм, тази надпревара между половете доведе и до джендър идеологията днес, което ще унищожи и нацията ви като народ, бит и култура, като ценности. По мое време ролята на жената бе водещо за създаване и отглеждане на поколението, за създавана на уютен дом и възпитание на подрастващите. Да започнем от най-ранна възраст – децата си играеха с кукли и готвеха с играчки. Брак можеше да се сключи след навършване на 18 години, разбира се имаше малки изключения тук-таме за 17 годишни, но компромис с педофилията не сме правили, а сега децата раждат деца какво е това? Какъв плод ще създаде един незавършен индивид, едно дете, как ще възпитава след като то самото не е завършено като зрял човек? Всички бяха възпитавани във въздържание полово и социално, не е случайно за да се съхранят майчинските инстинкт, а безразборният секс днес ги превърна в златотърсачки не и в грижовни майки.

Тук е ролята и на бабите, те също напътстваха и помагаха във възпитанието, във фолклора като има заложени правилните норми за поведение изграден преди хиляди години и наложени като доказан модел на поведение и отношение. Отхвърлихте фолклорът ни и така се откъснахте от корените си. По мое време жените бяха домакини и тяхната надпревара бе да имат хубав и практичен дом, маза пълна с стотици видове храни, а децата бяха на първо място за всички нас – грижа на семейството и на държавата.

Efekt 2

КАКВО ЩЕ КАЖАТ ХОРАТА бе морална рамка, не ограничение. А табелката „Образцов дом“ бе гордост за всяка жена. Силно и здраво семейство бе на първо място, защото семейната клетка образува силна общество и силна нация. Мъжът ходеше в казармата и бе възпитаван в патриотизъм и родолюбие, а днес мъжете се гримират и епилират, а жените са изоставили кухните отдавна. Аз бай Тошо, ВИ казвам добре, че ви измислиха една пандемия, че да се видите какво струвате и сега гримираните мъже трябва да си стоят по домовете, а еманципираните жени ще трябва да се научат да готвят.

Защото по мое време жените въртяха домът, а мъжете с децата градината и така се възпитаваше поколението в труд и съпричастност към семейството и родината, така тази социална ангажираност на подрастващите ги превръщаше в едни подготвени за живота младежи. Днес не е така, да ма прощавате за езика, ама произвеждате не хора, а педе@си, Проститутки и джендари, наркомани и бездарни мързеливци, което на всичко отгоре ги превръща и в неблагодарни към своите родители.

Деморализирането на обществото е процес, който Демокрацията ви донесе тази разюздена деволюция на социумът днес ви съсипва като няма кой да погледне пенсионерите дали животът си и съдбата си да изградят дом и родина, които вие да продадете. Но така е в живота – днес плача аз, утре вие и ще се сетите къде сбъркахте когато останете сами бедни и болни никому ненужни и непотребни и тогава ще си спомняте за мен и моето време, че там с грижа за ближният живяхме всички.

А децата бяха радост за баби и дядовци и дълг и отговорност на държавата, възпитанието бе дело на майките и жените по моето време. И това бе най-трудната професия да бъдеш майка домакиня – да направиш закуска, децата чисти и спретнати, вчесани сутрин и косите им вплетени на плитки с белите пандели, дрехите им изгладени, чантите за училище приготвени като имаше един модел за всички.

Един доказано добър модел – жената домакиня като майка орлица, която бди над възпитанието на децата си, защото каквото посеем това и ще пожънем, а сега сеете джендъри и дали изобщо жънете е въпроса? Ех другарки и другари, жени за легло много днес, но майки и грижовни съпруги не останаха, защото вие ги направихте такива – слабите мъже правят силните жени. Жената може да въздигне един мъж, един дом, едно семейство, но може и да ги съсипе! По мое време имаше приказка, че мъжът е главата на едно семейство, а жената е вратът – на където се завърти вратът на там гледа и главата, но днес днес жената стана главата, а мъжът газът, да ме прощавате!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.