Бившият министър на вътрешните работи ген. Чавдар Червенков заяви, че напълно оправдава служителя на реда

Бившият министър на вътрешните работи ген. Чавдар Червенков заяви, че напълно оправдава служителя на реда

Бившият министър на МВР Чавдар Червенков изцяло подкрепя полицая от Средец

Пред БНР той беше категоричен, че нерешаването на важните въпроси води до инциденти като този в Средец.”Вече повече от две години “Гранична полиция” и голяма част от останалите български полицаи са поставени при едни извънредни условия, които ги натоварват всякак – психически, физически, морално, здравословно – за опазване на тази граница”, каза Червенков.Бившият министър и по-преди български военен аташе в Брюксел – (от 1978 до 1982 г.) смята, че нашите полицаи изпълняват отговорно задачите си.

“Ние сме поели ангажимент пред нашите европейски партньори, че ще регистрираме или ще положим максимални усилия да регистрираме всеки влязъл на българска територия чужденец. Съгласно изискванията на документите, които сме подписали, ние сме длъжни да ги регистрираме като първа страна, в която те влизат.В този стремеж да се изпълняват тези ангажименти се получава това. Ако снощи нашите полицаи си бяха затворили очите и както правят в Гърция, Сърбия, Македония, им бяхме осигурили зелена улица и им бяхме посочили пътя към Калотина, нямаше да се случи това. Но на тях им е поставена задача – щом е незаконно влязъл на територията на България, да бъде задържан и регистриран. Точка!”, отсече ген. Чавдар Червенков.

Дипломатът-вътрешен министър бе изненадан от изказването по-рано на българския представителят на Върховния комисарят по бежанците на ООН Борис Чеширков, който заяви, че представляваната от него организация била шокирана. Същевременно Роланд-Франсоа Вейл, представител на Върховния комисариат за Бежанците на ООН заяви, че организацията му изчакват резултатите от разследването.
“Щом той (Борис Чеширков – б.р.) осъжда действията на българската полиция, без да знае никакви факти, ние защо обсъждаме този въпрос”, запита Чавдар Червенков.
Червенков похвали изключителното търпение на полицаите в критични ситуации и припомни инцидента със спречкване между действащи полицаи и служители на реда в София.”Не допускам, че български граничен полицай ще си извади пистолета, ей така, сватбарски да стреля”, категоричен беше той.
Бившият секретар на МВР Николай Радулов също беше категоричен, че нелегалното преминаване на границата е престъпление.

Efekt 2

Фактът, че са млади мъже на приблизително еднаква възраст ми говори, че тук имаме някаква форма на организирана престъпна група. Аз съм сигурен, че тези хора са били и агресивни, защото в последните шест месеца наблюдаваме точно такива групи, движещи се навсякъде и преминаващи всякакви граници.
Радулов изрази учудване, че никой не си е задал въпрос, какво е щяло да се случи, ако българският граничен полицай не е реагирал. “Трима души с палки не биха могли да спрат над 50 здрави мъже, израснали във военна обстановка”, допълни той и изтъкна, че полицаите са ясно обозначени органи на властта:
Питайте ги тези полицаи дали някой им е раздал стоп патрони, сълзлив газ, били ли са съоръжени с подходящите средства за защита и съпротива в такива случаи.
Източник: news.ibox.bg/news/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator