Бойко Борисов арестува премиерът

Бойко Борисов арестува премиерът


Осем въпроса към премиера и главпрокурора след срещата с US-посланика

Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС Димитър Георгиев се срещнаха с американския посланик Ерик Рубин. От разговора между четиримата стана ясно, че милиони от Държавната петролна компания на Венецуела са минавали през банкови сметки в България. Част от средствата вече са напуснали страната ни.
Главният прокурор Сотир Цацаров веднага обяви, че у нас ще започне досъдебно производство за пране на пари. Цацаров призна, че информацията за траншовете е дошла от САЩ – както по оперативен, така и по дипломатически път. Установени са българската банка и титулярът на сметките. По думите му парите след това са напускали България с основания като финансиране на спортна федерация или закупуване на храни.

Така се потвърдиха разкритията на венецуелския опозиционен депутат Карлос Папарони от преди няколко дни, които външният министър на България Екатерина Захариева категорично отрече. Отрече ама се оказа, че или прикрива или няма понятие за какво иде реч.

Efekt 2

В тази връзка напират няколко въпроса, отговорите на които трябва да дадат премиерът, главният прокурор и шефът на ДАНС.

1. Защо ДАНС е проспала движението на милиони от Венецуела към българска банка? И проспала ли го е или го е премълчала?

2. Откога българските власти знаят за скандалните преводи?

3. За Инвест банк на Петя Славова ли става дума?

4. Цветан Цанев ли е лицето, уредил превеждането?

5. Има ли отношение Шанфари груп и оманският бизнесмен Адил Саид Ахмед Ал Шанфари нещо общо с многомилионните преводи?

6. Имат ли нещо общо Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски с Шанфари груп, с фондация, свързана с фамилията Шанфари и “Дружеството за приятелство между България и Оман”.

7. Имат ли връзка всички тези хора с придобиването на банка „Виктория“?

8. Какви са отношенията на Цветан Цанев с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов?

Редно е българските граждани да знаят какво се случва, как се разследва, прикрива и пр., защото много гръмки обищания на прокуртурата завършват безславно, което води до неприятни съмнения. Ако сме се заблудили едно простичко “Не” на питанията ни би свършило работа, а и би спомогнало да се неутрализират слуховете, които веднага плъзнаха в политически и бизнес среди. Ако обаче има нещо вярно в тези слухове, нека бъде казана истината, за да не се спекулира темата. Но не като “истината за Новичок на Цацаров”, защото това поражда още съмнения и повдига нови въпроси.

Източник: Фрог нюз

За колко ли работи Американците не знаят щото Бойко крие ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.