Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог

Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог


И в бъдеще Народното събрание ще търпи хора в Националното бюро за контрол на СРС-тата, които не идват на работа и получават 5500 лв. заплата. Това мнение изказа настоящият председател на бюрото Бойко Рашков преди днешното гласуване в Народното събрание на нов състав на органа.
„До настоящия момент от парламента, който е кадровият орган на бюрото, никой не проявява интерес какви качества са имали до този момент в 5-годишния мандат членовете, които сега са предложени за втори мандат. Никой не го интересува от висшата кадрова власт в държавата, че някои от тези, които и досега са били членове на бюрото, не са идвали на работа близо 2 години. В бюрото парламентът ще търпи хора и в бъдеще – дори да не идват на работа, да получават по 5500 лв. заплата“, обясни той пред БНР.

Рашков подчерта, че той като председател няма дисциплинарната власт, за да предприеме каквито и да било мерки спрямо член на бюрото: „Кадровият орган е Народното събрание. И НС днес 100% ще препотвърди същите тези кандидатури, за които не се интересуват какво правят в тези 5 години и просто бюрото ще придобие камуфлажен вид“.

Бойко Рашков, който отново е кандидат за председател, подчерта, че в бюрото са се взели незаконосъобразни решения. Според него този орган се държи, за да се покаже на Европейския съд по правата на човека, че имаме контролен орган.

Efekt 2

“До момента на отстраняването на колегата Гатев мисля, че бюрото успяваше с неговата активна работа. Той е изключително енергичен човек и изключително добър юрист. Той заемаше едно огромно място в бюрото. Поемаше много проверки и ги приключваше много бързо и качествено за разлика от някои други – има проверки, неприключени в едногоидшен срок дори и няма опция да бъдат приключени. Включително и кандидат за председател на бюрото в момента, който направи всичко възможно през 2018 г. 85% от проверките да не бъдат направени. Това се неглижира като проблематика в българския парламент. Никой не иска да вникне в тези факти и да види, че бюрото замира със своята дейност”, коменитра Рашков и прогнозира:

“Парламентът ще направи един хубав “коледен подарък” на българските граждани във връзка със защитата на техните основни конституционни права от злоупотреби със СРС-та. В бюрото в момента се лансират като кандидати лица, които нямат необходимите качества за това – те нямат никакви правни познания. Не може един лесничей, един борец, един психолог и един инжинер да защитават права на граждани – нещо, което се осъществява от хора с юридическо образование”.

Източник: frognews.bg

Кадруването в ГЕРБ е в пълна сила ! Цветанов назначава, Цветанов уволнява, а „това не е за по телефона” пак от времето на Цветанов започнахме да си го казваме! Истината е, че в ГЕРБ се назначават само хора верни на Цветанов и със СРС-та и компромати да могат да се шантажират хората активни в политиката и бизнеса!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.