Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването? Забравихме Маргините и Пашата!

Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването? Забравихме Маргините и Пашата!


Споровете в парламента за шуробаджанащина в държавата и връзки на депутати с организираната престъпност ескалираха и в тях вече е намесено и името на премиера Бойко Борисов.

„Искам да задам въпрос съвсем честно дали председателят на Държавна агенция „Разузнаване” (Драгомир Димитров – б.р.) не е втори братовчед на Бойко Борисов”, попита депутатът от БСП Таско Ерменков.
Това беше отговорът му на поставени въпроси от ГЕРБ дали „червеният” депутат Георги Стоилов е имал общ хазартен бизнес с брат му Илия, арестуван и обвинен в ръководене на престъпна група за рекет. Ерменков допълни, че не знае дали Димитров и Борисов са братовчеди, а иска само премиерът да бъде попитан за това.

Димитров е родом от Велико Търново. Има дълга кариера в МВР, а в края на 2015 е назначен за шеф на ДАР с указ на президента Росен Плевнелиев. Ръководителят на ДАР е член на Консултативния съвет по национална сигурност към държавния глава, какъвто се проведе вчера.

Efekt 2

Представителят на столетницата обаче продължи темата. „Докога ще си мълчим, че Борисов е бил съдружник с Пашата и че са работили с Маргините в една фирма”, свърза Ерменков името на Борисов с фигури от столичния легален и нелегален бизнес.
Според Ерменков ГЕРБ отклоняват вниманието от „важните проблеми” като шуробаджанащината и изкореняването на корупцията, като се борят с брата на Георги Стоилов. Самият Стоилов не коментира темата пред журналисти. Ерменков смята, че „момчето може би е свито” и не е убеден, че Стоилов има дар слово.

По-рано от „столетницата” излязоха с декларация в защита на депутата си и обявиха, че той няма нищо общо с действията на брат си, а скандалът се изравя умишлено от прокуратурата. „Те твърдят, че техният депутат Георги Стоилов не е имал никакви бизнес отношения с брат си. Ние питаме: вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на брат си във фирмата „Монарх мултигейм технолъджи” и се е занимавал с внос на ротативки за игра на комар, както и поправка на такива машинки”, попита Тома Биков от ГЕРБ.
Вторият зададен от него въпрос към БСП е защо Стоилов е бил назначен за ръководител на Фонд „Земеделие” в Русе през 2013 от администрацията на Пламен Орешарски. Биков още попита дали автомобил на Илия Стоилов, който се използвал от брат му, е бил взривен през 2016 година.

„На четвърто място – след като нашите колеги смятат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов защо тогава връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат”, смята Биков.
Същевременно от БСП отправиха още едно обвинение към премиера Бойко Борисов, свързано с назначаването на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Георги Свиленски от транспортната комисия заяви, че срещу кандидатурата е имало сериозни възражения, с които премиерът е бил запознат.

В периода 2012-2014 г. Попов си е позволил да събира пари в браншовата си организация, срещу които се е ангажирал да помага за получаване на разрешителни за превоз на товари, разкри Свиленски. Депутатът е на мнение, че Борисов 6 месеца не е реагирал по случая, за който е уведомен от човек, подписал се с трите си имена. Засега няма данни премиерът да е сезирал българската прокуратура и така прикрива престъпление на човек, който продължава да е част от изпълнителната власт, смятат от БСП.
Източник: paragraph22.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.