Венецуела не търгува вече с долари

Венецуела не търгува вече с долари


Венецуела не търгува вече петрол с долари, съобщи Николас Мадуро! Президентът им обяви, че може да си купят петрол от тях в юани , евро, йени, рупии и други валути, но не и в долари !
Основно се насочват към Китайският Юан ! По данни на венецуелското министерство на петролната промишленост към края на седмицата котировките на венецуелския петрол са закрили търговията на ниво 306,26 юана (46,76 долара за барел).
Миналият месец Тръмп подписа указ за въвеждане на финансови санкции срещу Венецуела. На американските компании са забранени сделки с нови облигации и ценни книжа, имитирани от правителството и държавната петролна компания на Венецуела, със срок на погасяване съответно над 30 дни и над 90 дни.

И отговорът на Николас Мадуро е този:
„Америка все повече губи своята мощ в света и все повече държави като Русия и Северна Корея, Куба както и Венецуела, и редица други са поставени под някакъв вид санкции, но това на практика стимулира техните икономи и да накажеш някоя държава да не търгува с корпорации, който до вчера са изсмуквали тази държава като ресурси и суровини, като парични потоци и за каквито и облаги можете да се сетите означава само едно – тази държава получава своята независимост, получава независимост”!
Все едно утре да решат да накажат България и да спрат да ни източват златото и да си го добиваме за нас за нашата държава и хората в нея !

Все едно е да ни забранят да ядем боклуците, който ни вкарват в страната и да си ядем нашите зеленчуци и плодове !
Все едно да спрат да ни пръскат с отрови и да сме здрави, да спрат да ни пускат вируси и да ни тровят децата !
Ако е така и аз бих искал държавата ни да бъде в някакъв забранителен списък и да бъдем санкционирани !
Венецуела има петрол, а България злато !

Efekt 2

Вие какво мислите, можем ли да съществуваме без олигарсите си, без корпорациите, без американските бази у нас !
Можем ли да съществуваме без тези компании, които взимат нашият ток и ни го продават, без тези, които взимат нашата вода и ни я продават, без тези, които взимат нашите въглища и ни ги продават, без тези, които добиват златото ни и не ни дават нищо !
Само че има един проблем Николас Мадуро обича народът и народът го обича !
А като гледам какво е в България, май много ни мрази това правителство !
Какво е вашето мнение – може ли държавата с най-голямото в света количество на злато да е най-бедната? На практика може, но въпросът е ДО КОГА ?

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.