Владимир Путин прокара закон за клеветничеството в интернет

Владимир Путин прокара закон за клеветничеството в интернет


Той ще позволи на властите да блокират уебсайтове

Президентът на Русия Владимир Путин подписа нов закон, който ще позволи на властите да блокират уебсайтове, които публикуват клеветническа информация за публични фигури, пише руският вестник The Moscow Times, цитиран от Агенция Фокус.
Законопроектът беше прокаран без проблеми през Държавната дума този месец.

Подписът на Путин и публикуването на закона в понеделник вече позволява блокирането на обидни сайтове в рамките на ден след съдебно решение, което ще гласи: „за непремахване на информация, която дискредитира честта, достойнството или бизнес репутацията на даден гражданин.“

Efekt 2

Законът влиза в сила седмица, след като руският държавен регулатор Роскомнадзор започна да блокира услугата за съобщения „Телеграм“, причинявайки разпад сред различни и несвързани помежду си онлайн услуги.
Източник: segabg.com

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.